Ingen budsjettkrise-effekt på ny måling, men fortsatt rødgrønt flertall

Ubetydelige endringer for Høyre og Frp.

FASTLÅST: Det er foreløpig få tegn på at regjeringen skal komme til enighet med støttepartiene Venstre og Krf. Utslagene på målingene er likevel minimale.  Foto : Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
FASTLÅST: Det er foreløpig få tegn på at regjeringen skal komme til enighet med støttepartiene Venstre og Krf. Utslagene på målingene er likevel minimale.  Foto : Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppslutningen om Høyre og Frp er stabil i en ny VG-meningsmåling som er gjort etter budsjettbruddet. Men det er fortsatt rødgrønt flertall.

InFact har gjort målingen for VG onsdag og torsdag denne uka, altså etter at det ble klart at Venstre og KrF hadde brutt forhandlingene med regjeringen om statsbudsjettet for neste år.

Høyre får en oppslutning på 19,9 prosent i målingen, og Frp ender på 12 prosent. Endringene for begge partiene er ubetydelige siden forrige måling.

Valgforsker Terje Knutsen ved Universitetet i Bergen er ikke overrasket:

- Årsaken til at både KrF og Venstre tok et brudd i forhandlingene er at de ønsker å fremstå som tøffe, og at de er på jakt etter seire som kan blankpolere de to partienes profil. Velgerne forstår nok at dette er et spill, sier han.

Arbeiderpartiet har en tilbakegang på 1,2 prosentpoeng til 36,9 prosent i målingen. De rødgrønne ville fått et flertall med 93 stortingsmandater om denne målingen var valg, mens den borgerlige blokken ville fått 73 mandater.

For de andre partiene er det små endringer. KrF får 5,2 prosent, Venstre får 4,5 prosent, SV får 4,8 prosent, Sp ender på 8,4 prosent, Rødt får 2,6 prosent og MDG ender på 3,5 prosent. De øvrige partiene får en oppslutning på 2,1 prosent. Ingen av endringene er statistisk signifikante.

(NTB)