Ingen budsjettløsning i formiddag

Verken regjeringspartiene eller Arbeiderpartiet vek en millimeter i synet på gjennomføringen av kontantstøtten under budsjettmøtet i Stortinget i forrmiddag. Jagland vil rådføre seg med stortingsgruppa og partiets sentralstyre i ettermiddag. Det er mest sannsynlig at budsjettfrieriet blir kontant avvist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en drøy time bak lukkede dører kom Jagland og KrF-lederen Einar Steensæs ut til blitzregnet fra pressekorpset. De to hadde lite nytt å melde.

- Vi har hatt en lang og interessant samtale, særlig om familiepolitikken, sa Steensnæs med alvorlig mine. Samtalen brakte neppe sentrumsregjeringen nærmere en budsjettløsning.

- For vår del er det ikke noe nytt å melde om kontantstøtten, sa Steensnæs.

Fastlåst
- Vi har hele tida sagt at vi måtte ha noe nytt å høre på om kontantstøtten før samarbeid kommer på tale. Nå er situasjonen så vanskelig at jeg føler det er nødvendig å ta både stortingsgruppa og sentralstyret med på råd, sa Jagland. Eks-statsministeren ville ikke røpe om han vil be partiet om å endre kurs i synet på kontantstøtten under møtet som skal starte klokka 15.

Forkaster samarbeid?
- Finnes det nå noe som helst grunnlag for videre forhandlinger?

- Alle kjenner til hva som er blitt sagt fra Aps side tidligere. Siden Steensnæs ikke har noe nytt å melde kan man veldig lett definere situasjonen, sa Jagland. I neste åndedrag sa han seg enig i at Ap som landets største parti må ta ansvar for å bidra til stabilitet.

- Vi vil gjøre hva vi kan for å få til det, sa Ap-lederen.