Ingen bunn i telekummen

Hovedindeksen på Oslo Børs åpner opp etter pinseferien. Telekomaksjer er fortsatt under press, og både Eltek og Enitel åpner ned tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telekomsektoren var under ordentlig press i forrige uke, og det later ikke til at presset har minsket ved inngangen til denne uken.

Enitel sendte fredag ut melding om at konsernsjef Øyvind Hauge er sparket fra topplederjobben i Enitel. Samtidig ble det kjent at styreformann Lars Uno Thulin trekker seg.

Investorene reagerer med å sende Enitel videre ned i telekummen tirsdag formiddag og kursen er ned 1,1 prosent til 26,60 kroner.

Eltek opplevde noen forferdelige dager i forrige uke og kursen falt med over 22 prosent. Tirsdag åpner Eltek videre ned og på det laveste er Eltek-kursen notert til 86 kroner som er ned 7 prosent fra fredag. Etter bunnoteringen har kursen tatt seg noe opp igjen, og Eltek noteres klokken 11.05 til kurs 88 kroner.

Sentimentet for utstyrsleverandører til telekomindustrien er svakt for tiden og meldinger om at tyske myndigheter nå vurderer å åpne for samarbeid om de rådyre UMTS-lisensene, er ikke særlig positivt for Eltek som leverer strømforsyningssystemer til telekomindustrien.

I USA har verdens største leverandør av telekomutstyr, kanadiske Nortel Networks, varslet at selskapet ikke vil gjennomføre børsnotering av fiberoptikk-delen. Les mer om det ved å klikke her.

Telenor er imidlertid opp 1 prosent til 40,20 kroner etter en drøy times handel på Oslo Børs tirsdag.

I Finanskanalens kommentar før børsåpning skrev vi mye om den seneste utviklingen for utstyrsleverandører til telekomindustrien. Klikk her for å lese med om dette.

Ellers er det som ventet hyggelig oppgang for oljerelaterte aksjer. Irak har stanset skipningen av olje og dette sendte oljeprisen og oljerelaterte aksjer opp i USA i går.

PGS stiger med 6,9 prosent etter solid kursutvikling i USA både før og etter helgen. PGS noteres til 116,50 kroner som er den høyeste kursnoteringen siden midten av januar. PGS har dermed endelig kommet tilbake til kursnivåer fra tiden før resultatvarselet.

Riggselskapene gjør det også skarpt på Oslo Børs tirsdag. Fred. Olsen Energy stiger med 4,1 prosent til 76,60 kroner, Smedvig A er opp 2,6 prosent, mens Ocean Rig ligger uendret på kurs 43,50 kroner.

ProSafe er opp 2,3 prosent til kurs 131 kroner.

Hydralift har en stund vært blant meglerhusenes favoritter innen oljeservice sektoren og A-aksjen er opp om lag 4,1 prosent til 88 kroner tirsdag. I løpet av de tre siste dagene har kursen steget med om lag 12 prosent.

TGS Nopec er en annen yndling innen denne sektoren, men kursoppgangen her er mer moderat. TGS Nopec stiger med 2,4 prosent til 149 kroner.

På vinnerlisten finner vi for øvrig InFocus. Finanskanalen skrev tirsdag morgen at det lå an til kraftig kursoppgang for projektorselskapet etter at det amerilkanske meglerhuset Ryan, Beck & Co har oppjustert selskapet fra kjøp til sterk kjøp.

InFocus skal presentere seg for norske investorer førstkommende torsdag.

På taperlisten er telekomrelaterte selskaper som Enitel og Eltek nevnt. Gresvig hevder seg også på denne listen. Gresvig noteres til kurs 12,50 kroner, noe som bringer selskapets verdi under 100 millioner kroner. Tirsdagens kursnotering er en tangering av bunnotering i begynnelsen av april.

For øvrig stiger Frontline med 2,9 prosent til 195,50 kroner etter at en samseilingspool med John Fredriksens tankimperium som pådriver fredag kjøpte tankskip fra Bergesen d.y. Frontline sluttet dermed forrige uke med kursnedgang, mens Bergesen steg på meldingen.

Bergesen holder seg imidlertid uendret på Oslo Børs tirsdag. Finanskanalen.no skriver i dag at et oljefunn av Triton Energy utenfor kysten av Vest-Afrika kan føre til økt oppdrag for Bergesen Offshore.

På hovedlisten er det etter en drøy times handel omsatt aksjer for om lag 600 millioner kroner