Ingen Burma-fordømmelse i FNs sikkerhetsråd

Kina og Russland blokkerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FNs sikkerhetsråd klarte ikke bli enige om en formell fordømmelse av juntaens bruk av vold mot demonstrantene i Burma, men ber militærregimet tillate FNs spesialutsending å besøke landet.

FNs sikkerhetsråd ble innkalt til hastemøte onsdag kveld for å diskutere situasjonen i Burma. Et delt råd klarte ikke komme fram til en felles erklæring etter det timer lange møtet, men ba etter møtet om at spesialutsending Ibrahim Gambari skal få besøke landet for å undersøke forholdene.

- Rådet hilser velkommen generalsekretærens avgjørelse om øyeblikkelig å sende sin spesialutsending til regionen og understreker hvor viktig det er at Gambari blir tatt imot av myndighetene i Burma så fort som mulig, sier den franske FN-ambassadøren Jean-Maurice Ripert.

Frankrike har nå for øyeblikket presidentskapet i Sikkerhetsrådet.

- Rådets medlemmer gir uttrykk for bekymring for situasjonen og ber om at det vises tilbakeholdenhet, spesielt fra Burmas myndigheters side, fremholder Ripert.Ingen sanksjoner Det blir imidlertid ikke gitt noen felles, formell fordømmelse av juntaens aksjon mot demokratidemonstrantene i Burma slik som USA og europeiske land hadde bedt om. Kina var videre raskt ute med å understreke at det ikke er aktuelt å ilegge landet sanksjoner.

Kinas FN-utsending Wang Guangya hevder sanksjoner mot militærjuntaen i Burma ikke vil være «hjelpsomt».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer