Ingen byrådskrise - ennå

Byrådsleder i Oslo Fritz Huitfeldt har 13 dager på å bestemme om han vil kaste hele byrådet, eller bare miljøbyråd Kari Eliassen. Opposisjonen håper Huitfeldt blir sittende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fritz Huitfeldt (H) er i knipa: Skal han støtte sin miljøbyråd i den oppståtte krisen og derved kaste hovedstaden inn i nok en runde med byrådsforviklinger, eller skal han si seg enig med sine politiske motstandere i at Kari Eliassen står for byrådets største politiske brøler?

- Jeg vil foreløpig ikke kommentere hva jeg vil gjøre. Jeg registerer at opposisjonen ikke var tilfreds med beklagelsen Eliassen kom med i går, sier Huitfeldt til Dagbladet :på nettet.

Såret

Huitfeldt er såret over at opposisjonen ikke var fornøyd med beklagelsen Eliassen kom med.

- Det ble stilt tre mistillitsforslag mot miljøbyråden, og Arbeiderpartiet utvidet sågar mistilliten til å gjelde også andre saker.

- Huitfeldt har ingen grunn til å ha såre tær. Vi påpekte den enorme tabben Eliassen har gjort - ikke mer, sier SVs gruppeleder Kari Pahle.

Ikke overbevisende

Arbeiderpartiets fungerende gruppeleder Tom Pape er sparsommelig med kommentarene. Han avventer Huitfeldts redegjørelse, men vil ikke si om Arbeiderpartiet eventuelt er klare til å danne byråd om 13 dager.

- Vi har reist mistillit mot en byråd, ikke alle. Dette dreier seg ikke om byrådsjakt, hevder Tom Pape. Han er ikke fornøyd med Eliassens redegjørelse.

- Hun var klar over at kommuneadvokaten gransket samferdselskomiteens habilitet i flere dager før hun tok affære. Det er for passivt, mener Pape.

Entydig

Både Arbeiderpartiet og SV virker lite villige til å ta over byrådet akkurat nå. Både Pape (Ap) og Pahle (SV) ville blitt svært overrasket om Huitfeldt skulle kaste kortene over denne saken.

- Hadde det vært snakk om en viktig prinsippsak for Høyre, kunne jeg forstått om Huitfeldt stilte kabinettspørsmål, men dette dreier seg om Eliassens arrogante holdning og dårlig politiske håndverk, sier Kari Pahle. Det ville være uklokt om han trakk seg nå.

Saken skal opp på bystyremøtet 18. mars.

<B>I TENKEBOKSEN:</B> Byrådsleder Fritz Huitfeldt teller på knappene om han skal kaste byrådet i Oslo eller ikke. Om 13 dager får vi svaret.