Ingen charter-streik

Det blir ingen streik for de kabinansatte i Britannia Airways etter at partene i lønnsoppgjøret kom til enighet i natt. Dermed kan 3.550 Star Tour-kunder fly som planlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det blir ingen streik, kunne meklingsmann Inger Tellefsen opplyse til NTB ved 01-tiden natt til lørdag.

Etter mekling på overtid ved Riksmeklingsmannens kontor sa partene til slutt ja til et generelt lønnstillegg på 3,9 prosent, samt et ekstra tillegg for Britannia Airways' kabinansatte i Norge.

Ifølge YS-forbundet Privatansattes Fellesorganisasjon (Prifo), som forhandlet på vegne av Britannia Kabinforening, ga oppgjøret en økonomisk ramme på rundt 5,5 prosent.

- Vanskelig mekling

De kabinansattes forhandlingsleder, Øyvind Sollie, betegner meklingen som vanskelig. Han mener likevel at resultatet er til å leve med, tatt i betraktning at det var et mellomoppgjør, som bare dreier seg om lønn.

3.550 Star Tour-kunder kunne blitt rammet dersom de kabinansatte i Britannia Airways hadde gått ut i streik fra lørdag morgen. Også noen av Vingreisers og Sagas kunder var i faresonen.

- Tilfreds

Med enighet natt til lørdag kan nå charterturistene regne med at feriereisen går som planlagt. Britannia Airways opplyser at selskapets flytrafikk til og fra Norge gjennomføres som vanlig lørdag.

- Vi er tilfreds med at vi kom fram til en løsning med våre norske kabinansatte, uttaler Gøran Gårdø, administrerende direktør i Britannia Airways, i en pressemelding.

De kabinansattes motpart i lønnsforhandlingene var Flyselskapenes Landsforening.

(NTB-Kjetil Elsebutangen)