- Ingen drept etter Manning-lekkasjer om Afghanistan

Ifølge en tidligere etterretningsekspert i det amerikanske forsvaret.

FOR RETTEN: En tidligere etterretningsekspert i det amerikanske forsvaret sier at ingen er drept etter Mannings lekkasjer om Afghanistan. Foto:AP Photo/Patrick Semansky/NTBScanpix
FOR RETTEN: En tidligere etterretningsekspert i det amerikanske forsvaret sier at ingen er drept etter Mannings lekkasjer om Afghanistan. Foto:AP Photo/Patrick Semansky/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ingen av personene nevnt i dokumentene om Afghanistan som Bradley Manning lekket er blitt drept, ifølge en tidligere etterretningsekspert i det amerikanske forsvaret.

Vitnet Eksperten Robert Carr, som har gransket hva Mannings lekkasjer til WikiLeaks har ført til, vitnet onsdag i straffeutmålingssaken mot Manning.

Carr sa under vitnemålet at Mannings lekkasjer var svært bekymringsverdig at USAs fiender absolutt vil kunne benyttes seg av informasjonen i dokumentene.

Men på spørsmål fra Mannings forsvarere om noen av personene som er nevnt i de mange dokumentene er blitt drept etter at de ble offentliggjort, svarte Carr nei.

Spionasje - Jeg vet kun om en person som er drept som følge av dokumentene. En afghaner, sa Carr og la til at Taliban hadde knyttet til lekkasjene. Men den dreptes navn var ikke nevnt de såkalte Afghanistan-loggene.

Manning ble tirsdag kjent skyldig i blant annet spionasje etter å ha lekket hundretusenvis av dokumenter til WikiLeaks.

Han ble frifunnet på det mest alvorlige tiltalepunktet om å ha bistått fienden, men risikerer likevel å bli dømt til opp til 136 års fengsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer