- Ingen drept etter Manning-lekkasjer om Afghanistan

Ifølge en tidligere etterretningsekspert i det amerikanske forsvaret.

FOR RETTEN: En tidligere etterretningsekspert i det amerikanske forsvaret sier at ingen er drept etter Mannings lekkasjer om Afghanistan. Foto:AP Photo/Patrick Semansky/NTBScanpix
FOR RETTEN: En tidligere etterretningsekspert i det amerikanske forsvaret sier at ingen er drept etter Mannings lekkasjer om Afghanistan. Foto:AP Photo/Patrick Semansky/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av personene nevnt i dokumentene om Afghanistan som Bradley Manning lekket er blitt drept, ifølge en tidligere etterretningsekspert i det amerikanske forsvaret.

Vitnet Eksperten Robert Carr, som har gransket hva Mannings lekkasjer til WikiLeaks har ført til, vitnet onsdag i straffeutmålingssaken mot Manning.

Carr sa under vitnemålet at Mannings lekkasjer var svært bekymringsverdig at USAs fiender absolutt vil kunne benyttes seg av informasjonen i dokumentene.

Men på spørsmål fra Mannings forsvarere om noen av personene som er nevnt i de mange dokumentene er blitt drept etter at de ble offentliggjort, svarte Carr nei.

Spionasje - Jeg vet kun om en person som er drept som følge av dokumentene. En afghaner, sa Carr og la til at Taliban hadde knyttet til lekkasjene. Men den dreptes navn var ikke nevnt de såkalte Afghanistan-loggene.

Manning ble tirsdag kjent skyldig i blant annet spionasje etter å ha lekket hundretusenvis av dokumenter til WikiLeaks.

Han ble frifunnet på det mest alvorlige tiltalepunktet om å ha bistått fienden, men risikerer likevel å bli dømt til opp til 136 års fengsel.

Aktor og forsvarer vil få anledning til å føre om lag ti vitner hver under straffeutmålingsprosessen, som kan ta flere uker.

(NTB)