Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen drivstofflekkasje på nødlandet Concorde-fly

British Airways opplyste i går kveld at det ikke var funnet tegn til drivstofflekkasje på Concorde-flyet som måtte nødlande på Newfoundland på søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Concorde-flyet var på vei fra London til New York da passasjerene om bord oppdaget en drivstofflignende lukt i kabinen.

-Etter flere timer med undersøkelser var den eksakte årsaken til lukten ikke funnet. Våre ingeniører fant ingen tegn til en drivstofflekkasje, sa en talskvinne for flyselskapet i Toronto.

Bare timer tidligere ble et annet Concorde-fly fra British Airways holdt tilbake i London, som følge av problemer med drivstoffsystemet.

I London bekreftet i går British Airways at det lørdag morgen ble slått katastrofealarm på Heathrow-flyplassen, etter at besetning og passasjerer på en britisk Concorde på vei mot London fra New York hadde hørt et høyt smell. Maskinen landet senere uten problemer, og årsaken til smellet er uklar.

Den franske flyhavarikommisjonen slo i går fast at en større drivstofflekkasje trolig forårsaket tirsdagens ulykke i Gonesse utenfor Paris, der et Concorde-fly fra Air France styrtet i et hotell minutter etter avgang fra Roissy-Charles de Gaulle-flyplassen.

114 mennesker omkom i ulykken, blant dem flere som befant seg på bakken der flyet styrtet.

Air France har satt sine fem gjenværende Concorde-fly på bakken i påvente av den endelige granskingsrapporten etter ulykken utenfor Paris, men British Airways har ingen planer om å ta sine sju fly av denne typen ut av drift. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media