GRÅTT: Det er ventet dårlig med sommerstemning i helga, med kaldt, grått vær og regnbyger over store deler av landet. Illustrasjonsfoto: 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
GRÅTT: Det er ventet dårlig med sommerstemning i helga, med kaldt, grått vær og regnbyger over store deler av landet. Illustrasjonsfoto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

Ingen drømmehelg i vente

Kaldt, grått og vått i mesteparten av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Juniværet har vært varierende rundt om i landet de siste dagene, og torsdag er det fremdeles meldt oppholdsvær i mesteparten av landet.

Men inn mot helga kommer det to lavtrykk fra sørvest og nordvest, som slår seg sammen og preger hele Skandinavia.

Dermed ser været ut til å bli ganske likt i hele landet i helga: Grått og vått.

Regnbyger
- Det utvikler seg et lavtrykk som er kraftig for årstida. I løpet av helga vil de aller fleste, med unntak av de to nordligste fylkene, få perioder med nedbør. Det blir ingen drømmehelg, men mer eller mindre det verste for årstida, sier meteorolog Stig-Arild Fagerli ved Storm.

I tillegg blir det lite sommerlige temperaturer, ned mot 10-12 grader rundt om i landet. Det blir også mye vind, og store deler av landet vil oppleve perioder med kuling i løpet av helga.

- Det er uklart hvor mye nedbør det blir, men det ser ut til at det blir tørrest på Sørlandet, sier Fagerli.

Bedre i nord
Troms og Finnmark kan vente seg en bedre helg enn resten av landet, men også her er det varslet skyet vær og lave temperaturer.

Søndag kan været snu seg til det bedre i Sør-Norge, mens i Midt-Norge ser det ut til at bygeværet varer.