Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen dyneløftekommisjon

- Dette er ingen dyneløftekommisjon, sier statsminister Kjell Magne Bondeviks politiske rådgiver Randi Gran Tørring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirkens avvisning av homofilt samliv blant sine vigslede er fortsatt et vanskelig verdispørsmål - ikke minst for vår åpent heterofile statsminister.

Men regjeringen la ikke vekt på seksuell legning da den plukket ut medlemmer.

- Vi har ikke etterprøvd medlemmenes gjøren og laden på verken det ene eller det annet felt. Medlemmene er valgt ut fra sitt fagfelt, og pålegges ikke åpenhet om sin legning, sier Gran Tørring til Dagbladet.

Bevisst er ingen særorganisasjoner representert.

Nå har kommisjonen - ikke regjeringa - ansvaret for den videre verdidebatten, presiserer Gran Tørring.

- Men ønsker KrF og regjeringen en debatt om homofili?

Skattesnytere.

- I mandatet ligger ingen ønsker om å båndlegge noen debatt. Du må tro meg: Vi har ikke drevet undersøkelser av seksuell legning, skattesnusk eller hvorvidt det enkelte medlems dagmamma er betalt svart eller hvitt. Dette har vi ikke sjekka ut. Uansett tror jeg at også homofili-debatten vil bli ført videre av kommisjonen.

- Vi skal ikke skygge unna noen spørsmål, lover verdikommisjonens leder Hanne Sophie Greve.

Fulle seil

- Mange engasjerer seg åpenbart i et spørsmål som homofile i kirken, og vi vil bidra til at den debatten går for fulle seil, sier Greve til Dagbladet.

- Det er gjort et nummer av at jeg er katolikk, men jeg representerer overhodet ikke den katolske kirke i verdikommisjonen. Alle medlemmene er valgt etter personlige egenskaper, ikke som representanter for spesifikke grupper. Å ta rede på de enkeltes seksuelle legning, er totalt fremmed for meg. Det er en privat sak, også for de som sitter i verdikommisjonen.

Kommisjonens første møte finner sted i Oslo torsdag neste uke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!