Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet ber om tips

Ingen eksplosiver funnet i mistenkelig sekk med ledninger i Mo i Rana

Politiet vet fortsatt ikke hvorfor en mann hensatte sekken eller hva som er i den.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips eller bilder? Send til 2400@dagbladet.no

(Dagbladet): Politiet i Nordland meldte på Twitter klokka 14.18 søndag at det hadde blitt funnet en mistenkelig gjenstand i Moheia idrettspark.

- Vi ønsker beskrivelser av gjerningsmannen, som kom inn i idrettshallen med en grønn, gammeldags sekk med lys bæresele og lyse stropper. Personen var ifølge vitner iført en rød-oransje jakke, sa operasjonsleder Ivar Bo Nilsson til Dagbladet.

Omkring 800 mennesker ble evakuert fra stedet, og i kveld har politiet stengt E6 mellom Langneset og Ranenget. Omkjøring er via Mo sentrum.

Bombegruppa fra Oslo har i kveld ankommet Moheia Idrettspark, og politiet meldte like før klokka 22.00 at undersøkelser av ryggsekken var satt i gang.

Og gjenstanden viste seg å være ufarlig.

- Bombegruppa har undersøkt innholdet i ryggsekken. Ingen eksplosiver funnet, opplyser politiet rundt midnatt natt til mandag.

- Vet ikke hvorfor

En mann i 50-åra, som settes i sammenheng med hendelsen, er pågrepet, ifølge politiet.

Politiet vet heller ikke hva innholdet i sekken er. Sekken har stått helt urørt siden i ettermiddag, og politiet har ventet på at bombegruppa skulle ankomme fra Oslo.

- Sekk med ledninger

Politietfikk en rekke vitneobservasjoner av en mann som var iført en grønn sekk, og som gikk litt fram og tilbake i idrettshallen på Moheia fritidspark, får Dagbladet opplyst.

Folk reagerte da mannen plutselig var borte, mens sekken hans stod igjen, ifølge politiet.

- Sekken har tungt innhold, med ledninger som går inn og ut. Det var derfor vi iverksatte disse tiltakene, fortsetter Nilsson.

Både idrettshallen og svømmehallen, som ligger vegg i vegg, er evakuert. I idretthallen hadde Jehovas vitne et arrangement, med over 600 deltakere. Alle er nå ute av bygget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media