Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helikopterstyrten i Alta:

- Ingen elektroniske spor fra helikoptervraket

Seks personer omkom da helikopteret styrtet i Alta i fjor høst. Undersøkelsene av ulykken er krevende, ifølge Havarikommisjonen. - Det er en vanskelig sak for oss.

HELIKOPTERSTYRT: Det svar seks personer om bord. Alle omkom i ulykka. Video: Vilde Øines Pedersen. Vis mer Vis mer

Den 31. august i fjor styrtet et Airbus H125-helikopter i Kvenvik-området i Alta.

Det var fem passasjerer i begynnelsen av 20-åra fra Alta og en svensk pilot om bord helikopteret. Alle seks omkom i ulykken.

Statens Havarikommison ankom ulykkesstedet dagen etter, og startet arbeidet med å sikre informasjon.

På stedet ble det blant annet funnet en minneenhet fra helikopteret, som Havarikommisjonen håpet de kunne hente data fra.

- Enheten er sterkt varmeskadd, men vi er forsiktig optimistiske til at data vil kunne hentes ut, skrev de på nettsidene sine i fjor høst.

Ingen elektroniske spor

Kåre Halvorsen ved Havarikommisjonen forteller Dagbladet i dag at de nå er ferdige med arbeidet med enheten.

- Vi avsluttet gjennomgangen av minneenheten før nyttår. Der fant vi ingenting. Status nå er at vi ikke har noen elektroniske spor fra komponenter eller lagringsenheter i helikoptervraket, sier Halvorsen.

NEST SISTE TUR: Kameratene Benjamin Eide (18), Kristian Holmgren (19) og Jens Karlsen (20) var passasjerer på helikopteret bare minutter før ulykken inntraff. Video: Eide/Holmgren/Karlsen Vis mer

- Vi har dermed en begrenset mengde informasjon å forholde oss til. Vi bruker det vi har og jobber videre med dette for å teste hypoteser og styrke eller svekke disse, legger han til.

- Ingen elektroniske spor, er det en stor belastning på undersøkelsene?

- Ja, det gjør det veldig krevende. Det er en vanskelig sak for oss, og selvfølgelig for alle de som venter på svar.

Hypoteser

Halvorsen sier at Havarikommisjonen har flere hypoteser, men han ønsker ikke å utbrodere mer om dem.

Han legger til at han heller ikke kan fastslå når han tror de vil være ferdig med undersøkelsene, og kan komme med en konklusjon.

Den tragiske ulykka skjedde i forbindelse med festivalen Høstsprell i Alta, der festivaldeltakere i dag kunne få anledning til å fly helikopter.

Bare minutter før dødsulykka satt Jens Karlsen, Kristian Holmgren og Benjamin Hægdahl Eide fra Hammerfest i helikopteret.