Bidens krise

- Ingen ende i sikte

USAs president Joe Biden og administrasjonen hans er overveldet av strømmen av innvandrere fra Mellom-Amerika. USA ligger an til å få to millioner innvandrere over Mexico-grensa i år.

ASYLSØKERE: Asylsøkere på et av mottakssentrene til Customs and Border Protection i Mission i Texas fredag. Foto: AP Photo/Julio Cortez
ASYLSØKERE: Asylsøkere på et av mottakssentrene til Customs and Border Protection i Mission i Texas fredag. Foto: AP Photo/Julio Cortez Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Biden-administrasjonen har allerede omgjort noe av Donald Trumps mest restriktivte innvandringspolitikk. Gjennom flere presidentordre har han forsøkt å gjøre politikken mer human. Blant annet har Biden åpnet for å la mindreårige asylsøkere få bli værende i USA mens saken deres behandles.

Nå er imidlertid immigrasjonsapparatet på Mexico-grensa i ferd med å bli fullstendig overveldet, ifølge AP og Washington Post. Biden-administrasjonen nekter å kalle det ei krise, men det gjør nesten alle andre.

Rekord

For tida er det mer enn 10 000 mindreårige asylsøkere som sitter i varetekten til Health and Human Services. Ytterligere 5 000 til er i varetekten til Customs and Border Protection. Ifølge Washington Post er det nesten dobbelt så mange som den forrige rekorden.

- Når du lager et system som gir insentiv til folk som kommer seg over grensa, og de blir sluppet fri, sender det umiddelbart en beskjed til Sentral-Amerika om at dersom du kommer deg over grensa, kan du bli, sier den demokratiske kongressrepresentanten Vicente Gonzalez til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer