- Ingen endring i reiserådet

Canada ber statsborgere reise hjem fra Vest-Afrika før det er for sent. Utenriksdepartementet i Norge «vurderer situasjonen».

SMITTEVERNTILTAK: Den kvinnelige norske hjelpearbeideren fra Leger uten grenser blir behandlet ved Oslo universitetssykehus, Ullevål. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SMITTEVERNTILTAK: Den kvinnelige norske hjelpearbeideren fra Leger uten grenser blir behandlet ved Oslo universitetssykehus, Ullevål. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dødstallene fra ebolaepidemien i Vest-Afrika stiger i en enorm fart.

De siste tallene fra Verdens helseorganisasjon (WHO) viser at over 4000 personer har mistet livet i de tre landene, Guinea, Sierra Leone og Liberia, som er hardest rammet av viruset. Flere enn 8000 er smittet.

Ebolasyke hjelpearbeidere har blitt fløyet ut og behandlet i Tyskland, Frankrike, Spania, Storbritannia og USA. Mandag kom nyheten om at en norsk kvinnelig helsearbeider for Leger uten grenser var blitt smittet av ebola i Sierra Leone.

Leger Uten Grenser opplyser til Dagbladet at det ikke er noe nytt å melde om helsetilstanden til den ebolasmittede norske kvinnen.

Fredag gikk Canadas helseminister ut og ba alle kanadiske statsborgere om å vurdere å forlate det ebola-rammede området før det er for sent.

Ingen endring I slutten av august frarådet Utenriksdepartementet alle reiser til, eller opphold i Liberia, Sierra Leone og Guinea. Reiserådet fra UD er fortsatt gjeldende.

- Vi har ikke endret reiserådet siden den gang. Reiserådet gjelder inntil situasjonen eventuelt er forverret. Men det pågår en fortløpende vurdering av situasjonen i Vest-Afrika, sier kommunikasjonsrådgiver Rune Bjåstad i UD.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer