- Ingen enighet om atomavtale med Iran

Samtalene må gjenopptas i desember.

I SAMTALER: John Kerry har representert USA i samtalene i Wien. Foto: REUTERS / Leonhard Foeger / NTB scanpix
I SAMTALER: John Kerry har representert USA i samtalene i Wien. Foto: REUTERS / Leonhard Foeger / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Atomforhandlingene med Iran vil heller ikke denne gangen resultere i en avtale, men vil bli gjenopptatt i midten av desember, opplyser kilder i Wien.

Forhandlingene om det iranske atomprogrammet har pågått i tolv år og resulterte i november i fjor i en midlertidig avtale.

Iran og landene i den såkalte 5+1 gruppen, som består av de fem vetomaktene i FNs sikkerhetsråd pluss Tyskland, ble da enige om å forhandle fram en endelig avtale i løpet av et halvt år.

Ny frist Fristen i juli kom og gikk, og partene ga hverandre ny frist til 24. november. Også denne ryker, men forhandlingene vil trolig fortsette i midten av neste måned, opplyser godt orienterte kilder i Wien.

Ifølge kildene vil det ikke bli innført nye sanksjoner mot Iran før neste forhandlingsrunde, som trolig vil finne sted i Wien eller Oman.

- Det er gjort noe framgang, men vi må diskutere visse spørsmål i våre respektive hovedsteder. Vi kommer til å møtes igjen før nyttår, prosessen fortsetter, sier en diplomat som deltar i forhandlingene.

Politisk vilje Det iranske nyhetsbyrået IRNA meldte mandag morgen at Iran fortsatt håpet på en avtale i Wien, mens en europeisk diplomat betegnet dette som en «fysisk umulighet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer