Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dagbladets kilder:

Ingen enighet om krisepakka

Opposisjonen har vært enige seg imellom om krisepakka siden søndag formiddag. Men Høyre har foreløpig ikke sagt ja. Mandag morgen er de fremdeles ikke enige.

HÅNTRYKK: Flere fikk med seg at Erna Solberg glemte seg da regjeringen orienterte om tiltakene mot coronaviruset. Bilder fra NTB. Laget av Marte Nyløkken Helseth. 13.03.2020. Vis mer

Det er ingen enighet mellom opposisjonen på Stortinget og regjeringspartiene.

Det sier Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB mandag morgen.

– Alle partiene er enige om vesentlige forbedringer, men vi tar en ekstra runde for å lande en samlet pakke, sier Vedum. Partiene har satt seg en frist til klokka 10 om å bli enige om krisepakka.

Partiene på Stortinget har hele søndag sittet i forhandlinger om krisepakka til regjeringen. Tidligere i dag var beskjeden at forhandlingene fløt fint, og uten store problemer, men i løpet av søndagskvelden har noe endret seg.

Dagbladet blir fortalt at partiene nå belager seg på forhandlinger utover natta for å bli enige om endringer i krisepakka Erna Solberg presentert fredag. Og det er frustrasjon blant opposisjonen.

Dagbladet får bekreftet fra flere hold at Frp, Sp, Ap og SV har hatt en enighet seg imellom siden søndag formiddag.

Den enigheten gjelder, som Dagbladet har avslørt, blant annet bedre lønn for permitterte og krisepakke til selvstendig næringsdrivende.

Frustrasjonen stiger

Men Høyre har foreløpig ikke sluttet seg til dette, etter det Dagbladet forstår.

Kilder i Høyre maler et litt annet bilde av situasjonen, og beskriver en relativt harmonisk forhandling hvor det «ikke skal stå på pengene». Men Dagbladet får bekreftet også fra Høyre-hold at man ikke er enige med opposisjonen riktig ennå.

- Det er veldig synd. Vi venter på respons fra Høyre, og situasjonen bærer preg av at Høyre ikke har kontroll, sier en kilde tett på prosessen.

Det pekes nå på at Høyre, ifølge opposisjonen, virker til å trenere forhandlingene for å unngå å gå på for mange nederlag. Også andre i prosessen sier til Dagbladet at «noen blir enige uansett», og peker på at opposisjonen har en avtale på bordet seg imellom og ikke behøver Høyre, strengt tatt.

Det må være en enighet innen mandag formiddag, og alle involverte sier til Dagbladet at de ønsker en så bred enighet som mulig.

Kan ekskludere Høyre

Men enkelte peker på at et bristepunkt øynes i enden av tunnelen, og at man tross alt kan kjøre på videre med enigheten fra søndag formiddag.

- Men vi ønsker jo selvsagt en så bred enighet som mulig, sier en kilde.

Del to av krisepakka ble presentert av Erna Solberg og finansminister Jan Tore Sanner allerede i kveld. Den inneholdt 100 milliarder i lånegarantier til det brede lag av norsk næringsliv.

Men det er altså første del av pakka, som opprinnelige var på 6,5 milliarder, som det i kveld forhandles om,

Hele Norges coronakart