Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen er skadd, takk gud

Ranerne siktet på ansatte og øyenvitner med AK47 og skal ha løsnet flere skudd inne i banken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Store politistyrker med helikopter jakter nå på minst tre maskerte gjerningsmenn som løsnet flere skudd med automatvåpen under et ran i Sparbanken i Åtvidaberg i Östergötland i morges.

- Bilen som ranerne flyktet i er nettopp funnet i Bersbo (8,7 kilometer fra banken red.anm.) Den er satt i brann, sa pressetalsmann Mikael Skog ved politiet i Östergötland til Dagbladet.no like før klokka 11.

- Vi har satt ut veisperringer en rekke steder, og et helikopter er på vei. Akkurat nå er det veldig uklart hvor ranerne har tatt veien videre.

Det svært brutale ranet skjer bare tre dager etter det oppsiktsvekkende postranet i Gøteborg, der gjerningsmennene etterlot seg bombelignende gjenstander for å forsinke politiet.

- Uhørt rått

Ranerne skal ha rettet våpnene mot både folk i banken og forbipasserende på utsiden, ifølge Expressen.se. Et 20-talls ansatte var tilstede i banken, som ikke skal ha rukket å åpne.

- Ingen ble fysisk skadd, takk gud. Men alle er selvsagt rystet, sier Skog til Dagbladet.no.

Han opplyser at det er for tidlig å se ranet i sammenheng med bombetrussel-ranet i Gøteborg, men er svært bekymret over brutaliteten i de to ranene.

- Dette er uhørt rått, raffinert og framstår veldig organisert, konstaterer politimannen.

KAOS: Ranerne satte en bil i brann utenfor sparebanken og stakk fra stedet i en annen, rød personbil. Foto: Jakob Kindesjö / Expressen
KAOS: Ranerne satte en bil i brann utenfor sparebanken og stakk fra stedet i en annen, rød personbil. Foto: Jakob Kindesjö / Expressen Vis mer

Ifølge Skog ble den ene av ransbilene som ble brukt i morges nylig meldt stjålet i Norrköping et godt stykke unna, og alt tyder på at bankranet var planlagt i detalj.

Brukte bil som rambukk

Da dramaet startet like før klokka 09, brukte gjerningsmennene en bil som rambukk og smadret hele det ene inngangspartiet til banken før de tok seg inn og gjennomførte det  brutale ranet.

- Jeg hørte et kraftig smell da ranerne knuste bankvinduet med bilen sin, forteller Krister Söderqvist til Aftonbladet.se.

Han eier et bakeri som ligger inntil banken, og flere av Söderqvists kunder ble øyenviter til ranernes flukt.

På torget utenfor skal det ha vært mye folk, som fikk en sjokkstart på dagen.

- Det er lønningshelg, og mange stod i kø ved minibanken. Utenfor banklokalet stod en mann med automatvåpen og tvang folk ned på bakken, forteller et øyenvitne til Aftonbladet.

- Jeg så en mann som stod utenfor og holdt vakt. Han hadde en AK47 i hånda. Etter det turte jeg ikke se mer, jeg bare skalv. Nå er det en bil som står og brenner her og det er masse politi, sier et annet vitne til Expressen.se.

image: - Ingen er skadd, takk gud

Stakk nordover

Ranerne skal ha tatt seg fra stedet i en annen bil og kjørt nordover i retning Linkøping, og politiet har satt opp en rekke veisperringer i området.

Halvannen time etter ranet ble altså fluktbilen funnet, også den i brann.

Dagbladet.no kommer straks med mer.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media