Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen erstatning for cd-«samling»

STAVANGER (Dagbladet): Musikkjournalist Cecilie Huke og kjæresten ble frastjålet til sammen 75 cd-plater i den innsjekkede bagasjen på vei hjem fra langferie i USA. Niks, ingen erstatning, sier Europeiske: - Så mange cd-er er en «samling».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ødelagte bagene som omsider dukket opp, vil Europeiske derimot dekke med 1000 kroner.

- Helt utrolig. Hva er egentlig en samling? En del av cd-ene tilhørte meg og resten tilhørte kjæresten min. Vi hadde tegnet hver vår reiseforsikring og meldte begge fra til forsikringsselskapet med hvert vårt krav. Kjæresten min hadde for øvrig tegnet en utvidet og dyrere forsikring. Så får vi dette svaret.

Cecilie Huke er mildt sagt arg. Musikk for tusener av kroner er borte vekk, og saken står i stampe.

- Vi hadde vært på langtur i USA i flere uker og hadde med oss 200 cd-er i plastlommer på turen. På reisen hjem opplevde vi mye kluss med overbookinger og forsinkelser. Endelig hjemme på Fornebu oppdaget vi at all bagasjen vår var borte.

Huke og kjæresten kontaktet flyselskapet som fant ut at bagasjen sto igjen i London. Da bagene omsider ankom, viste det seg at de var ødelagte:

Stjålet underveis

- Det var hull i dem, hankene var revet av og 75 cd-er forsvunnet. Blant annet en foto-cd med arbeidene til kjæresten min. Europeiske står steilt på at cd-ene er en samling, og viser til at selskapet ikke erstatter samlinger. Men ingen kan gi meg forklaringen på hva en «samling» egentlig er. Vilkårene slår fast at forsikringen dekker skade på «musikkanlegg/plater/CD/kassetter, PC/Datautstyr og disketter».

Det er ingenting å hente hos flyselskapet som betaler 20 dollar per kilo, mener Huke. Cd-ene var uten cover, lå i stedet i plastlommer og veide nesten ingenting. Nå ber hun klagesekretariatet i UNI Storebrand behandle saken på nytt.

Slipssamling?

Tjue truser, femten silkeslips i bagasjen til en slipselsker, er dette en samling?

Dagbladet har forsøkt å få Europeiske til å definere hva selskapet legger i begrepet samling. Vedkommende som har hatt saken til behandling, sier hun ikke kan uttale seg verken om den enkelte sak eller noe som helst annet. Ingen andre enn skadesjefen kan si noe, og hun er ikke å treffe før i neste uke.

Advokat Ivar Rytter ved Forbrukernes Forsikringskontor sier til Dagbladet at han godt kunne tenkt seg å titte nærmere på cd-saken.