Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen etterforskning av WGI

Økokrim vil ikke etterforske World Games. Anmodningen fra advokat Olav Sylte tas ikke til følge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så mange som 225|000 nordmenn kan ha tapt penger i pyramiden. Mens myndighetene i flere land har gått til aksjon mot World Games, har de fem norske «verdensledere» stort sett fått være i fred for norske myndigheter.

\'WGI framstår som en pyramideliknende virksomhet, hvor den generellerisikoen ved deltakelse burde være velkjent for alle som deltar. ...Det er uklart om opplegget rammes av lotteriloven\', heter det i Økokrims vedtak.

I går tok politiet i Danmark ut tiltale mot en mann fra Århus for å ha vervet folk inn i pyramiden. I Finland er 18 personer tiltalt for å brudd på den finske lotteriloven.

World Games er aldri blitt prøvd mot lotterilovens bestemmelse om pyramidespill. Det har pyramidetoppene brukt for alt det er verdt i sin markedsføring av selskapet.

Lotteritilsynet har derimot konkludert med at all verving til WGI er ulovlig, etter som selskapets internettbaserte casino-spill ikke er godkjent i Norge. Fire personer er anmeldt for å ha brutt markedsføringsforbudet. Tre av fire saker endte i henleggelse, og én i et forelegg.

I Australia ble World Games ifjor erklært for ulovlig pyramidespill, noe som var bakgrunnen til at selskapet flyttet til skatteparadiset De britiske jomfruøyene.

Kanadiske myndigheter har brukt World Games som skrekkeksempel på et ulovlig pyramidespill, og sju personer erklærte seg i desember skyldig i å ha drevet med ulovlig pyramidespill. WGI-toppen Quentin George, som flere ganger har vært i Norge, er etterlyst over hele Canada.

LUKSUSLIV:
Mads Østvang tjener millioner av kroner i året på nettverkselskapet WGI. Nå lever han i luksusvilla i Spania med familien. Foto Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet
LUKSUSLIV: Mads Østvang tjener millioner av kroner i året på nettverkselskapet WGI. Nå lever han i luksusvilla i Spania med familien. Foto Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!