Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen får åpne asylmottak i Oslo

Fem private selskaper la inn tilbud om å få starte asylmottak i hovedstaden. UDI vraket alle fordi de var for dyre. Dermed blir det ingen nye asylmottak i Oslo med det første.

STORT BEHOV: Det er stort behov for asylplasser i Oslo, men ingen av de fem selskapene som la inn anbud får klarsignal til å starte mottak, fordi de er for dyre. Her en gruppe asylsøkere fra Syria utenfor politiets utlendingsenhet på Tøyen i høst. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STORT BEHOV: Det er stort behov for asylplasser i Oslo, men ingen av de fem selskapene som la inn anbud får klarsignal til å starte mottak, fordi de er for dyre. Her en gruppe asylsøkere fra Syria utenfor politiets utlendingsenhet på Tøyen i høst. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UDI er på jakt etter asylmottak i Oslo og Akershus, og til sammen fikk UDI tilbud om 1.704 mottaksplasser i Oslo. I Akershus ønsket åtte aktører å starte mottak med totalt 2.290 plasser.

Alle søkerne ble avvist i Oslo, og i Akershus ble alle utenom én avvist. Hovedgrunnen er at mottaksplassene var for dyre i drift, skriver Aftenposten.

UDI opererer i utgangspunktet med et pristak på 75.000 kroner per beboer per år for faste plasser. Tilbudene som kom inn i Oslo, lå alle over dette.

Regiondirektør Tom Stavenes i UDI Sør, som har ansvaret for anbudsprosessen, sier han mener mange aktører i markedet har et urealistisk syn på hvor mye penger det er mulig å tjene.

- Tilbyderne krever for mye penger eller mangler nødvendige tillatelser. Det som har gjort det vanskelig for oss, er at vi lå for høyt i markedet, prismessig, ved inngangen til høsten. Forventningene her vært for høye, og bildet som ble skapt av akuttplassene, var at vi betalte 700 kroner i døgnet per plass, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media