- Ingen får meg til å tilstå

Viggo Kristiansen mener han er dømt på følelser, ikke på bevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Barnedrapsdømte Viggo Kristiansen (29) velger å bli gammel i fengsel, framfor å tilstå noen som helst tilknytning til de grufulle handlingene i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000.

Hans advokat Sigurd Klomsæt har sendt inn begjæring om gjenopptakelse av saken, blant annet fordi han mener det ikke foreligger tilstrekkelige bevis for at Kristiansen er skyldig.

Ingen bevis

Om ei uke er det nøyaktig åtte år siden Kristiansen ble pågrepet og siktet for drapene på

åtte år gamle Stine Sofie Sørstrønen og hennes to år eldre venninne Lena Sløgedal Paulsen. Jentene ble utsatt for så brutale og hensynsløse handlinger at Baneheia-drapene blir ansett for å være blant Norges verste forbrytelser.

Kristiansen har aldri veket på at han er uskyldig. En særdeles omfattende etterforskning ga heller ingen tekniske bevis som knytter ham til saken. Like fullt ble Kristiansen dømt for både voldtekt og drap i så vel Kristiansand byrett og Agder lagmannsrett.

Hans tidligere bestekamerat, Jan Helge Andersen, valgte å legge kortene på bordet da han ble konfrontert med DNA-funn på åstedet. Han ga flere versjoner om hendelsesforløpet og utpekte Kristiansen til hovedmann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer