Ingen får ringt nødnumrene fra mobil i Agder

Full kollaps i nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du på Sørlandet og har behov for øyeblikkelig hjelp? Ring 38 13 60 00 hvis du ringer fra mobil.
(Dagbladet.no): Er du på Sørlandet og har behov for å ringe politiet, brannvesenet eller ambulansens nødnummer, bør du helst være i nærheten av en fasttelefon; det meste av landsdelens mobilnett er gått ned for full telling, noe som også rammer nødnumrene.

Også 02800 nede

- Det går ikke an å ringe mellom mobil og fasttelefon. Dette rammer nødnumrene, i tillegg til politiets landsdekkende nummer 02800, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Den siste registrerte oppringningen til nødnumrene kom klokka 20.13, ifølge NTB, og teleoperatørene har hele søndagskvelden jobbet på spreng med å finne feilen.

- Det er en sambandsfeil, og flere av basene er nede. Vi får ikke kontakt på grunn av dårlig vær og strømbrudd, sier Kim Dinh ved Telenor til Fvn.no.

- Vi håper at nettet er oppe igjen så snart som mulig. Folk er så avhengige av mobil nå til dags, sier en lettere oppgitt operasjonsleder Arnesen.

Folk som har behov for umiddelbar hjelp, bes ringe 38 13 60 00 hvis de ringer fra mobil.

Tapte nødanrop?

UVÆRET TOK STRØMMEN: Folk fra Hafslund har hele helga jobbet med å få i gang strømnettet på Sørlandet igjen. Her ved Birkeland i Aust-Agder søndag. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
UVÆRET TOK STRØMMEN: Folk fra Hafslund har hele helga jobbet med å få i gang strømnettet på Sørlandet igjen. Her ved Birkeland i Aust-Agder søndag. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Vis mer

- Frykter du at dere har gått glipp av kritiske samtaler?

- Jeg håper ikke det, men kan ikke se bort fra det heller, sier operasjonslederen, som legger til:

- Det er ting som tyder på at forholdene er i ferd med å bedre seg, for vi har mobilkontakt med patruljene våre vest for Mandal.

Ifølge Dagbladet.no\'s opplysninger skal det være brudd i en fiberoptisk kabel som er årsaken til Sørlandet er uten trådløs forbindelse. Også Internett skal være rammet, ifølge Fvn.no.

Sørlandet har de siste dagene vært rammet av et forrykende uvær, og flere tusen husstander har vært uten strøm. Det ventes at strømproblemene er løst i løpet av mandagen.