SER IKKE KRAFTIG BØRSFALL: Nordea-strateg Sigrid Wilter Slørstad lar seg ikke skremme av børsfallet de siste dagene. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.
SER IKKE KRAFTIG BØRSFALL: Nordea-strateg Sigrid Wilter Slørstad lar seg ikke skremme av børsfallet de siste dagene. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.Vis mer

- Ingen fare for et kraftig børsfall

Oslo Børs faller for fjerde dag på rad. Nordea-strateg er ikke skremt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): 2017 ser ut til å bli et godt år på børsen.

Da Oslo Børs stengte onsdag i forrige uke, hadde hovedindeksen steget over 17 prosent hittil i år.

Men siden har pilene pekt nedover.

Etter tre dager på rad med fall, har børsen åpnet ned også i dag.

Hovedindeksen beveger seg tirsdag rundt 801,40, noe som tilsvarer en nedgang på 2,5 prosent fra stengetid onsdag i forrige uke.

- Vi ser ingen fare

Seniorstrateg Sigrid Wilter Slørstad i Nordea Wealth Management tror likevel ikke at et kraftigere børsfall er i gjære.

- Vi ser ingen fare for en ordentlig nedtur - det underliggende har ikke endret seg. Det er ingenting som tilsier en stor korreksjon, sier hun til Finansavisen.

Ifølge Slørstad er nedgangen de siste dagene ikke uventet.

- Oppgangen har vært svært rask, og Oslo Børs er ganske dyrt priset. Derfor vil det ikke være unormalt at det kommer med en periode med svingninger og små korreksjoner, fortsetter hun overfor avisen.

- Viktige USA-tall

Nordea-strategen ser denne uken frem mot en rekke viktige tall, deriblant for inflasjon i eurosonen og USA.

Samtidig venter markedet uttalelser fra flere sentrale sentralbanksjefer under en konferanse i Den europeiske sentralbanken.

Disse kan ifølge Slørstad også kan virke inn på børsene, siden markedsaktørene leter etter signaler om pengepolitiske innstramninger fremover.

- Sentralbanken i USA har allerede begynt å heve renten, og inflasjonstallene som kommer nå er de siste før neste rentemøte. Selv om det er priset inn 80 prosent sannsynlighet for en renteheving, vil tallene være viktige, sier hun til Finansavisen.

- Veldig støttende

I sum tror strategen ifølge avisen på en solid utvikling i økonomiske nøkkeltall fremover.

- Og resultatsesongen har hittil vært bedre enn ventet. Dette er veldig støttende for aksjemarkedet fremover, oppsummerer Slørstad overfor Finansavisen.

Nordea og analytikerkorpset for øvrig måtte derimot se at viktige tall fra Kina skuffet noe da de ble sluppet tidligere i dag.

Industriproduksjonen i landet steg 6,2 prosent på årsbasis i oktober, mens detaljhandelen var opp ti prosent i samme periode.

Andre økonominyheter:
Brødre har tjent mer enn 1,3 milliarder på bolig
Steingrim fikk ikke jobbe - saksøker staten