- Ingen fare

Nervøse kredittkortselskaper beroliger sine kunder: Datahackere kan aldri klare å lure Euro- eller Mastercard-kunder for penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En svært ivrig Ketil Fridheim i Europay Norge rykker ut for å dempe eventuell svindel-frykt blant sine kunder.

- Hvis kundene ikke vedkjenner seg enkelte beløp på fakturaen de får tilsendt, slipper de å betale, sier nettverksdirektør Fridheim til Dagbladet :på nettet.

Forskjell på kort

Fridheim mener at det er forskjell på kredittkort og kort som belaster en bankkonto direkte, slik mange personkort gjør. Dersom datahackere får tak i kontonummeret til betalingskortet ditt kan du risikere å bli lurt for tusenvis av kroner.

- Det er riktig at datahackere ved hjelp av internett kan finne frem til nummeret på et av våre kort. Men det er umulig å finne korrekt utløpsdato og CVC-kode som trengs for å kunne bruke et Euro- eller Mastercard på nettet, hevder Fridheim.

SET-standard

Han mener at Europay Norge ikke har hatt problemer med kunder som har blitt lurt for store pengebeløp.

- Våre kort kan kun brukes i 20 forretninger som følger den såkalte SET-standarden. Det betyr at du slipper å oppgi kontonummeret ditt på nettet, sier Fridheim. På verdensbasis er 100 brukersteder tilknyttet den SET-standarden til bruk på nettet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer