Ingen fastklemt

Gulvet ga etter da det gikk et ras under en bygård i Oslo. Kl. 14: Beboerne kan flytte inn igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du informasjon eller bilder? Ta kontakt med Dagbladet på telefon 24000000, SMS/MMS til 2400, eller e-post til  2400@dagbladet.no

(Dagbladet):  SISTE: - Beboerne kan nå flytte inn igjen, opplyste politi ved rasområdet i Uelands gate like før klokka 14.

 SISTE: - Hele rasområdet er gjennomsøkt, og redningsmannskapene er nå sikre på at ingen er saknet, opplyser politiets innsatsleder Arve Røtterud til Dagbladet klokka 11.30.

 Det har rast ut masse under en bygning i Uelands gate i Oslo.

BYGGEOMRÅDE: Slik ser det ut på baksiden av den evakuerte blokka. Foto: Privat
BYGGEOMRÅDE: Slik ser det ut på baksiden av den evakuerte blokka. Foto: Privat Vis mer

- Det har vært bygningsarbeid, og da arbeiderne kom på jobb i morges var 50-60 kvadratmeter av gulvet rast ned i kjelleren, sier vaktkommandør Ronny Skaug i Oslo brann- og redningsetat.

Han forteller at det er en lang boligblokk med 10-15 oppganger. Innsatsleder Arve Røtterud sier at de ikke kan utelukke at personer har blitt tatt av raset.

- Det kan ligge personer fastklemt under raset, derfor får vi bistand fra norske redningshunder, sier Røtterud.

Han forteller at flere beboere har hørt lyder i går kveld og natt, men at de ikke ennå vet når raset gikk.

- Vi er på stedet og jobber fortsatt, men så langt er det ikke meldt om noen skadde, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Jøkling, til Dagbladet.

Han forteller at bygget blir evakuert fram til det blir avklart hvor stabilt resten av bygget er. Det var 28 personer i bokka da politiet kom, og politiet regner med at beboerne i første omgang må være evakuert fram til klokka 18 i dag.

- Det har rast ut en del masse under spesielt en av oppgangene der, og det området som er rast ut består stort sett av kjellerboder etter hva jeg får beskjed om, sier Jøkling

Han opplyser at redningshunder er underveis for å bistå med søk i de massene som har rast ned, for å forsikre seg om at ingen mennesker har gått med i raset.

- Foreløpig er det litt uklart akkurat hvordan det har skjedd, men samtidig har det vært arbeidet med pigging ved grunnmuren i flere dager, sier han.

BYGNINGSARBEIDERE: Det var bygningsarbeiderne på denne byggeplassen som ga beskjed til politiet om raset. Her klatrer noen inn for å se på forholdet. Foto: Hilda Nyfløt/Dagbladet
BYGNINGSARBEIDERE: Det var bygningsarbeiderne på denne byggeplassen som ga beskjed til politiet om raset. Her klatrer noen inn for å se på forholdet. Foto: Hilda Nyfløt/Dagbladet Vis mer

- Jeg vil ikke utelukke at dette er årsaken, men vi vil komme tilbake etter hvert, legger han til.

Det har ankommet flere redningshunder til stedet, og operativ leder for norske redningshunder er tilstede.

REDNINGSHUND: Her går en redningshund inn i bygget. MMS: Hilda Nyfløt/Dagbladet
REDNINGSHUND: Her går en redningshund inn i bygget. MMS: Hilda Nyfløt/Dagbladet Vis mer