- Ingen fellende bevis!

Abid Q. Raja sier det ikke finnes fellende bevis i de norske politidokumentene i Rahila-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I går skrev Dagbladet.no at norsk politi ikke har sendt over bevismateriale i Rahila-saken til Pakistan, der drapsmistenkte Azhar Iqbal venter på beskjed om saken skal forkastes eller prøves på ny.

- Min klient er uskyldig til det motsatte er bevist! Denne familiefaren er blitt torturert, slått, tatt fra alle sine penger og har ikke fått lov til å sørge over datteren. Han har gjort alt som er i sin makt for å bevise sin uskyld, sier advokat Abid Q. Raja.

- Ikke henlagt

Han raser mot at Dagbladet.no i går skrev at straffesaken i Pakistan kan bli henlagt uten at det norske bevismaterialet er blitt vurdert.

- Det er på ingen måte slik at rettsaken er henlagt i Pakistan. Tvert i mot, saken har vært prøvd i hver rettsinstans i landet. Og min klient kjemper hver runde for at dommeren skal engasjere seg i saken hans, sier Raja.

Han viser til at saken mot faren allerede har vært prøvd i to rettsinstanser i Pakistan, og at Lahore High Court i desember ifjor avviste saken etter grunnlovens paragraf 199 - manglende bevis. Siden har saken vært berammet i høyesterett i Islamabad tre ganger uten å ha blitt prøvet.

På søndag fikk Azhar Iqbal beskjed om at saken nok en gang var utsatt - og at den kan bli behandlet når som helst uten forvarsel.

- Fordommer

HAR GJORT ALT: Azhar Iqbal har gjort alt for å bevise sin uskyld, sier Abid Q. Raja. Her er advokaten sammen med sin klient  på politistasjonen i Mandi-Bahaudin i juni ifjor. Arkivfoto: SVEINUNG UDDU YSTAD
HAR GJORT ALT: Azhar Iqbal har gjort alt for å bevise sin uskyld, sier Abid Q. Raja. Her er advokaten sammen med sin klient på politistasjonen i Mandi-Bahaudin i juni ifjor. Arkivfoto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

Norsk politi har til nå nektet å utlevere de norske politidokumentene til Pakistan. Farens forsvarer reagerer sterkt på at de norske politidokumentene i saken omtales som bevis i saken.

- Det finnes ingen fellende bevis der! Det eneste de baserer sin antakelse om æresdrap på, er at siden jenta omkom etter en konflikt med familien, må familien ha drept henne. Det er fordommer som skriker, tordner Raja.

Advokaten viser til at politiet i to land siden juni i fjor har lagt ned store ressurser på etterforskningen, uten at det har ført til noe gjennombrudd i saken.

- At de ikke har funnet bevis av betydning, sier jo sitt. Det er fremdeles slik at en person er uskyldig inntil han er dømt. At vi tror at noen er skyldige, vil ikke det si at de er skyldige. Ulykker skjer overalt og til jeg ser et bevis, vil jeg ha meg frabedt at denne saken omtales som et æresdrap.

Arkivfoto: SVEINUNG UDDU YSTAD
Arkivfoto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer