Ingen fergestreik torsdag morgen

- Oppgjøret følger frontfagenes rammer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir ingen landsomfattende fergestreik torsdag etter at partene ble enige om en løsning på overtid i innenriksoppgjøret.

Forhandlingspartene NHO Sjøfart, Norsk Sjøoffisersforbund og Det norske maskinistforbund ble enige om en løsning som samsvarer med meklingene i frontfagene i industrien tidligere i år.

- Oppgjøret følger frontfagenes rammer på 3,3 prosent, sier administrerende direktør Harald Thomassen i NHO Sjøfart til NTB.

Enighet med sjøoffiserene ble oppnådd rundt klokken 23 onsdag kveld, mens meklingen med maskinistene endte med en løsning rundt ti minutter over midnatt.

- Arbeidsgiversiden ga oss i løpet av kvelden tilstrekkelige garantier for at det ikke skal rokkes ved lønnshierarkiet blant toppoffiserene. Dermed kunne vi gå videre og diskutere generelt lønnstillegg og andre krav vi opprinnelig hadde med oss inn i forhandlingene, sier Asbjørn Furnes, Norsk Sjøoffisersforbunds forhandlingsleder.

Enigheten betyr i praksis et generelt tillegg på 75 øre per time. Maskinistforbundet ble også enig med NHO Sjøfart om å starte et utredningsarbeid for å vurdere lønnssystemet i overenskomsten.

En konflikt kunne ha rammet ferjetrafikk, hurtigbåter, taubåttrafikk, slepebåter og lostrafikk over hele landet.

(NTB)