Ingen ferieplaner? Bli hodejeger!

LONDON (NTB-AFP): Blakke briter som ikke vet hva de skal bruke ferien til, har nå fått et nytt tilbud fra USA: De kan melde seg som hodejegere og delta i jakten på ettersøkte forbrytere, med feite belønninger som takk hvis de lykkes, skriver London-avisen Daily Telegraph.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 47 år gamle engelskmannen Ted Oliver har tilbrakt ti år som forbryterjeger i USA. Han er så begeistret over sine erfaringer at han nå vil tilby pakketurer for landsmenn som ønsker å tilbringe ferien som korttids-hodejegere i den amerikanske underverden.

De kan godt reise over i sine tilvante gabardinbukser og pullovere, uten å bekymre seg over antrekket. I USA vil de nemlig få utlevert svarte uniformer, skuddsikre vester og halvautomatiske pistoler, forklarer Ted Oliver med en reiseleders uforfalskede entusiasme.

De vil dessuten få spesialundervisning i bruk av håndjern og i orientalsk kampteknikk, før de får være med Oliver på en ekte forbryterjakt. Alt dette er inkludert i kursprisen, som forøvrig ikke er oppgitt, og kursarrangøren sørger for kost og losji.

Kursdeltakerne får imidlertid ikke del i eventuelle belønninger for menneskejakten, disse havner uavkortet i Mr. Olivers lomme. En talsmann for britiske turistmyndigheter vil ikke kommentere Olivers kurstilbud, ut over en generell anbefaling til eventuelle deltakere om å sørge for reiseforsikring.

(NTB)