Ingen film i overvåkningskameraene

Politiet håpet overvåkningskameraene i NK skulle gi Anna Lindhs attentatmann et ansikt. Det gjorde de ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ingen film i kameraene på kjøpesenteret NK i Stockholm. Nå gransker etterforskerne andre overvåkningskameraer plassert rundt omkring i Stockholm, i håp om at disse kan gi interessante spor.

Svensk politi tror attentatmannen allerede finnes i deres registre, og at han antakelig fremdeles befinner seg i Stockholmsområdet. Etterforskerne mener forbrytelsenes grove natur tyder på at gjerningsmannen har begått voldelige handlinger tidligere. Under pressekonferansen i ettermiddag vedgikk de at de nå leter etter noen konkrete personer. Dette ifølge Expressen.

Politiet tror gjerningsmannen visste at det var utenriksminister Anna Lindh han angrep, men mener ingenting hittil tyder på at handlingen var planlagt.

De vil fremdeles ikke spekulere i motivet for drapet, og utelukker dermed verken at drapet var politisk motivert, eller at Anna Lindh kan ha blitt drept av en gal mann.

Politiet tror gjerningsmannen handlet alene. De oppfordrer drapsmannen innstending om å melde seg, og etterlyser mer informasjon fra vitner.

Om teknikerne har lykkes i å sikre spor på det antatte drapsvåpenet, forventes å bli klart i løpet av kvelden eller natta.

TAKKET PUBLIKUM: Leif Jennekvist, sjef for kriminalpolitiet i Stockholm, leder etterforskningen etter attentatet på Sveriges utenriksminster Anna Lindh. Under en pressekonferanse i ettermidddag takket han publikum for alle tips og vitnerforklaringer som er strømmet inn.