Ingen flere norske til Afghanistan

Men Obama vil sende 17 000 soldater.

BLIR IKKE FLER: Det vil ikke bli flere norske soldater i Afghanistan med det første, selv om USAs president ønsker at de allierte også skal bidra. Foto: FORSVARET.
BLIR IKKE FLER: Det vil ikke bli flere norske soldater i Afghanistan med det første, selv om USAs president ønsker at de allierte også skal bidra. Foto: FORSVARET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sent i går kveld ble det kjent at USAs president Barack Obama sender 17 000 soldater til Afghanistan. 60 000 soldaterUSA øker tilstedeværelsen i det krigsherjede landet betraktelig og skal til sammen ha 60 000 soldater utstasjonert.I dag er det omlag 38 000 amerikanske soldater i Afghanistan.

I en uttalelse sa Obama at soldatene vil bli sendt for å stabilisere en sikkerhetssituasjon som har blitt brått verre den siste tiden. Første kontingent av de 17.000 skal være på plass i Afghanistan til våren, mens de resterende vil bli sendt til sommeren. — For å stabilisere situasjonen har jeg etterkommet et ønske fra utenriksminister Robert Gates om å sende to brigader til Afghanistan, het det i Obamas uttalelse.- Vi er gladeNorges forsvarsminister er fornøyd med Obamas beslutning.- Vi er glade og ser med forventning fram mot det den nye administrasjonen vil gjøre. Vi er opptatt av en helhetlig tilnærming, og tror vi får det i større grad nå enn før, sier Anne-Grete Strøm-Erichsen til Dagbladet.no.

Forsvarsministeren sier Barack Obamas beslutning om å sende 17000 nye amerikanske soldater til Afghanistan ikke betyr at Norge kommer til å øke sin tilstedeværelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer