- Ingen flere statlige arbeidsplasser til Oslo

Senterpartiet vil ha et tak på 40.000 statlige arbeidsplasser i hovedstaden.

TAK PÅ STATLIGE ARBEIDSPLASSER I OSLO: - Vi ønsker å begrense veksten, og fordele den utover Norge, slik at ny virksomhet kan skape positive ringvirkninger og skape arbeidsplasser og muligheter for gode utviklinger i flere deler av landet, sier Trygve Slagsvold Vedum. Her på Senterpartiets sommerpressekonferanse i juni. Foto: SCANPIX
TAK PÅ STATLIGE ARBEIDSPLASSER I OSLO: - Vi ønsker å begrense veksten, og fordele den utover Norge, slik at ny virksomhet kan skape positive ringvirkninger og skape arbeidsplasser og muligheter for gode utviklinger i flere deler av landet, sier Trygve Slagsvold Vedum. Her på Senterpartiets sommerpressekonferanse i juni. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Senterpartiet vil ha et tak 40.000 statlige arbeidsplasser i Oslo. Det skal tilsvare dagens nivå, mener partiet.

Stortingsrepresentant Trygve Slagsvold Vedum (Sp) fra Hedmark mener distriktene trenger nye statlige arbeidsplasser mer enn hovedstaden.

- Vi ønsker å begrense veksten, og fordele den utover Norge, slik at ny virksomhet kan skape positive ringvirkninger og skape arbeidsplasser og muligheter for gode utviklinger i flere deler av landet, sier Vedum til NRK.

I valgkampen for fire år siden gikk Senterpartiet inn for å flytte 6.000 statlige arbeidsplasser ut av Oslo. Slik gikk det ikke. Tall fra Statistisk sentralbyrå ser at i løpet av denne stortingsperioden har rundt 40 arbeidsplasser blitt flyttet ut av Oslo, mens rundt 1.900 nye har kommet til.

Nå er det nok, mener partiet, som vil legge nye statlige jobber utenfor Oslo. Om nye stillinger skal tilfalle hovedstaden, må andre arbeidsplasser ut.

- Hvert eneste departement skal få som arbeidsoppgave å se på nye ansettelser og holde det nede, og hvis man ser det blir mange nye over tid, så må man skissere et modell for å flytte ut annen type virksomhet slik at vi klarer å få en balansert utvikling i Norge sier Vedum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer