- Ingen flere statlige arbeidsplasser til Oslo

Senterpartiet vil ha et tak på 40.000 statlige arbeidsplasser i hovedstaden.

TAK PÅ STATLIGE ARBEIDSPLASSER I OSLO: - Vi ønsker å begrense veksten, og fordele den utover Norge, slik at ny virksomhet kan skape positive ringvirkninger og skape arbeidsplasser og muligheter for gode utviklinger i flere deler av landet, sier Trygve Slagsvold Vedum. Her på Senterpartiets sommerpressekonferanse i juni. Foto: SCANPIX
TAK PÅ STATLIGE ARBEIDSPLASSER I OSLO: - Vi ønsker å begrense veksten, og fordele den utover Norge, slik at ny virksomhet kan skape positive ringvirkninger og skape arbeidsplasser og muligheter for gode utviklinger i flere deler av landet, sier Trygve Slagsvold Vedum. Her på Senterpartiets sommerpressekonferanse i juni. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiet vil ha et tak 40.000 statlige arbeidsplasser i Oslo. Det skal tilsvare dagens nivå, mener partiet.


Stortingsrepresentant Trygve Slagsvold Vedum (Sp) fra Hedmark mener distriktene trenger nye statlige arbeidsplasser mer enn hovedstaden.

- Vi ønsker å begrense veksten, og fordele den utover Norge, slik at ny virksomhet kan skape positive ringvirkninger og skape arbeidsplasser og muligheter for gode utviklinger i flere deler av landet, sier Vedum til NRK.

I valgkampen for fire år siden gikk Senterpartiet inn for å flytte 6.000 statlige arbeidsplasser ut av Oslo. Slik gikk det ikke. Tall fra Statistisk sentralbyrå ser at i løpet av denne stortingsperioden har rundt 40 arbeidsplasser blitt flyttet ut av Oslo, mens rundt 1.900 nye har kommet til.

Nå er det nok, mener partiet, som vil legge nye statlige jobber utenfor Oslo. Om nye stillinger skal tilfalle hovedstaden, må andre arbeidsplasser ut.

- Hvert eneste departement skal få som arbeidsoppgave å se på nye ansettelser og holde det nede, og hvis man ser det blir mange nye over tid, så må man skissere et modell for å flytte ut annen type virksomhet slik at vi klarer å få en balansert utvikling i Norge sier Vedum.

(NTB)