- Ingen forbindelse mellom Manning og Wikileaks

22-åringen beskyldes for å ha lekket wikidokumentene.

IKKE BEVIS: Etterforskerne som har undersøkt om Bradley Manning er Wikileaks-kilden, skal ikke ha funnet bevis for at det er noen direkte forbindelser mellom etterretningsanalytikeren og Wikileaks eller Julian Assange. Foto: Jacquelyn Martin/AP/SCANPIX
IKKE BEVIS: Etterforskerne som har undersøkt om Bradley Manning er Wikileaks-kilden, skal ikke ha funnet bevis for at det er noen direkte forbindelser mellom etterretningsanalytikeren og Wikileaks eller Julian Assange. Foto: Jacquelyn Martin/AP/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bradley Manning (22) har blitt utpekt til å være mannen som lastet ned og lekket de hemmelige dokumentene som senere har blitt kjent som Wikileaks-dokumentene.

Det startet med en hemmeligstemplet Irak-video som ble offentliggjort via Wikileaks i april i fjor.

Men etterforskere i det amerikanske forsvaret har ikke klart å finne noen direkte forbindelse mellom Manning og Wikileaks, melder NBC News.

Ikke bevis Men den angivelige kilden har lastet ned dokumenter ulovlig. Etterforskere har slått fast at han lastet ned titusener av dokumenter til sin datamaskin og sendte de videre til en person som ikke skulle hatt dem. Men etterforskerne har ikke funnet beviser for at han har sendt dem direkte til Wikileaks-sjef Julian Assange eller at Manning har hatt noe kontakt med australieren, melder kanalen.

Assange har hele tiden benektet at han har hatt kontakt med Manning og at han først ble klar over personen da han dukket opp på forskjellige forsider utpekt til å være wikikilden.

Ifølge Huffington Post har Wikileaks bidratt med 15 000 dollar til Mannings juridiske utgifter med begrunnelsen om at han er en politisk fange.

Chattet med hacker 22 år gamle Bradley Manning fra Potomac, Maryland, ble pågrepet og mistenkt for å ha lekket den hemmeligstemplede Irak-videoen, som ble publisert på WikiLeaks i april i år.

Etterretningsanalytikeren var stasjonert på Forward Operating Base Hammer, om lag 64 kilometer øst for Bagdad, da han ble arrestert.

Cirka en måned før arrestasjonen skal Manning ha chattet på internett med en tidligere datahacker.

Assange sitter fortsatt i husarrest i England.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 664412004


Varnish cache server