Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen formildende omstendigheter etter trippeldrap

Aktor ber om 21 års forvaring med en minstetid på 10 år for trippeldrapsmannen i Tromsø.

BLE DREPT HER: Tre personer ble funnet drept i denne boligen i Tomasjordvegen 75 i Tromsø. En 38 år gammel mannlig leieboer er tiltalt for drapene. De drepte ble funnet i villaens overetasje. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET
BLE DREPT HER: Tre personer ble funnet drept i denne boligen i Tomasjordvegen 75 i Tromsø. En 38 år gammel mannlig leieboer er tiltalt for drapene. De drepte ble funnet i villaens overetasje. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Førstestatsadvokat Ola B. Sæverud mener 39-åringen er strafferettslig ansvarlig for sine handlinger da han på morgenen 22. mars i år knivdrepte gravide Linda Anett Hansen (35), hennes mann Ole-Roger Olsen (44) og hans mor Ragna Elida Christensen (61).

De ble funnet drept i øverste etasje i sin bolig i Tomasjordvegen 75 i Tromsø. Leieboeren er tiltalt for drapene.

Skjerpende omstendigheter

I sin prosedyre argumenterte aktor for at drapene ble begått under særdeles skjerpende omstendigheter, og i en rusutløst psykose.


Han mener 39-åringen har tilpasset sine forklaringer om hasjbruk slik at de blir mest mulig gunstig for ham.


Simulert psykose

Aktor viser også til at de sakkyndige mener han fra kort tid etter drapene har simulert psykose. Han finner ingen formildende omstendigheter, melder NTB. 


Linda Anett Hansen var gravid i 25. uke da hun ble drept med sju knivstikk. 39-åringen tildelte sine ofre hele 44 knivstikk, går det fram av tiltalen.


Kamp på soverommet
Den siktede mannen skal ifølge politiet ha brutt opp en dør som var mellom hybelleiligheten og resten av huset i Tomasjordvegen i Tromsdalen. Deretter har han tatt seg opp i annen etasje og drept ekteparet og Christensen med en kniv.

Politiet har sagt at det skal være tegn som tyder på kamp på soverommet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media