Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Ingen fornærmet oss fordi vi er to menn som deler seng. Ingen sa de foretrakk sharialover over tyske lover»

Tyske Dirk Voltz og kjæresten tok i mot 24 flyktninger. Det skarpe innlegget om opplevelsen går verden rundt.

 OPPGJØR:  Tyske Dirk Voltz og kjæresten Mario tok i mot 24 flyktninger i sitt hjem i Berlin. På Facebook har han delt den intense opplevelsen i et innlegg som er delt over hele verden. I innlegget tar Voltz blant annet oppgjør med fordommene han mener mange tyskere har mot flyktningene som kommer. Foto: NTB Scanpix
OPPGJØR: Tyske Dirk Voltz og kjæresten Mario tok i mot 24 flyktninger i sitt hjem i Berlin. På Facebook har han delt den intense opplevelsen i et innlegg som er delt over hele verden. I innlegget tar Voltz blant annet oppgjør med fordommene han mener mange tyskere har mot flyktningene som kommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «I dårlige tider bør man se på sitt eget regnskap. Mitt ser sånn ut: Siden juli har min partner og jeg huset rundt 24 mennesker fra Syria, Afghanistan og Iraq i vårt hjem i Berlin. Våre kniver er fremdeles på kjøkkenet, akkurat der jeg forlot dem på skjærebrettet.»

Slik starter tyske Dirk Voltz sitt Facebook-innlegg om den intense opplevelsen han og kjæresten Mario har delt siden i sommer. Siden den tid har det vært et tjuetalls flyktninger innom dørene til paret bosatt i Berlin.

Internasjonal oppmerksomhet Det skarpe innlegget som på en sarkastisk og humoristisk måte tar et oppgjør med fordommer han mener tyskere har mot flyktningene som strømmer til Europa, har vært gjenstand for mye omtale i Tyskland.

Nå har det også spredt seg til internasjonal presse, blant annet i britiske The Independent og amerikanske Buzzfeed.

«Tilbake til knivene...» Innlegget, som er skrevet på tysk, fortsetter i samme dur:

«Vi trengte aldri noen nøkkel til soverommet vårt, bortsett fra en gang da en kjær gjest fra Afghanistan trengte den for å leke med kattene våre. Våre fire, feite gamle katter hadde like mye moro som den ungen mannen.»

«Men tilbake til knivene: alt som ble skjært med dem i ukene vi huset flyktninger i vårt hjem, var løk, hvitløk og myyyyye kjøtt.»

«Ingen fornærmet oss» Et gjennomgangstema i innlegget, er hvordan Dirk og hans mannlige kjæreste følte de ble akseptert av flyktningene de huset:

«Ingen muslim som var der ønsket å drepe oss mens vi sov. Ingen formærmet oss fordi vi er to menn som deler seng. Ingen, i det hele tatt, sa de foretrakk sharialover over tysk lov.»

Videre skriver Voltz at nær sagt den eneste dårlige opplevelsen han fikk med flyktningene i hus, var at han og kjæresten til stadighet måtte kjøpe mye mer salt og sukker. Ingrediensene ble nemlig flittig brukt i mye av matlaginga som ble gjort.

Fra naboene til Voltz, fikk paret mer å stri med. I innlegget skriver Voltz at han mottok brev på døra med fornærmelser og ubehagelige tekstmeldinger fordi de huset flyktninger.

Det er ventet at Tyskland kommer til å ta i mot en million flyktninger og migranter dette året. Det er 200 000 flere enn først antatt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling