- Ingen forskjell på Jens og Siv

Greenpeace raser mot Staten etter generalforsamlingen i Statoil ASA, hvor omdiskutert oljesand-prosjekt var tema.

ØDE: Oljesandprosjektet gjør store innhogg i naturen i Alberta. Statoil benekter ikke miljøskadene, men går likevel videre med prosjektet. Naturvernere er opprørt over Statens passivitet. Foto: AFP PHOTO/David BOILY/Scanpix
ØDE: Oljesandprosjektet gjør store innhogg i naturen i Alberta. Statoil benekter ikke miljøskadene, men går likevel videre med prosjektet. Naturvernere er opprørt over Statens passivitet. Foto: AFP PHOTO/David BOILY/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet) - Når det gjelder statlig eierskap, er det nærmeste det samme om det er Jens eller Siv som styrer, sier Truls Gulowsen i Greenpeace til Dagbladet.

Gulowsen er ikke imponert over hvordan Staten har håndtert sin rolle som aktiv eier i Statoil ASA, som StatoilHydro på dagens generalforsamling annonserte at selskapets nye navn skulle være.

- Staten skal ha maks ut av sine 15 prosent i Aker, men bruker ikke de 67 prosentene de har i Statoil, konstaterer Gulowsen.

- Staten har abdisert som eier. Deres unnfallenhet er pinlig.

Statoil opp i gribbeligaenGulowsen mener Statoil gjennom oljesandprosjektet er i ferd med å bevege seg opp i samme liga som internasjonale «gribber» som Shell og Exxon.

- Jeg hadde ikke ventet dette av Statoil, som eies av den norske stat, sier Gulowsen til Dagbladet.

Selv om styrkeforholdet under generalforsamlingen var klart, hvor drøyt 98 prosent stemte mot Greenpeace's forslag, mener Gulowsen resultatet er et skritt i riktig retning.

Fornøyd med oppslutningen- Vi har fire aksjer, og når da over tre millioner aksjonærer stemmer med oss er det et klart signal, sier han til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer