- Ingen forslag om å gå ut av regjeringen

Men fredag kommer den store SV-debatten i landsstyremøtet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Ingen av sentralstyremedlemmene har reist forslag om at SV skal trekke seg ut av regjeringen, opplyste partiets nestleder Audun Lysbakken etter SVs ekstraordinære sentralstyremøte i ettermiddag.

Men den hete interne debatten i kjølvannet av 150 flere norske soldater til NATO-styrkene til Afghanistan, fortsetter når SVs landsstyre kommer sammen til ekstraordinært møte fredag.

Partileder Kristin Halvorsen avviste konsekvent alle «hvis»-spørsmål med at den utvidede norske styrken IKKE skal kommanderes til andre steder enn Afghanistan.

 - Det må i så fall regjeringen godkjenne, og det kommer ikke SV til å gjøre. Punktum.

Så bastant var partilederen, nestleder Audun Lysbakken ga seg inn på en mer nyansert analyse av situasjonen etter dagens møte mellom de 13 sentralstyremedlemmene.

- Ingen i SV er for flere norske soldater, bare for å ha sagt det. Men å delta i en samarbeidsregjering betyr både å vinne noe og tape noe, å gi og ta. Vi har tapt noen av våre saker i regjeringen,  men vi har vunnet flere.

- Det er ikke slik at vi føler på magesmerten i hver sak. Den politiske situasjonen er nå en gang slik at det er flertall både i regjeringen og i Stortinget for å sende flere soldater. Dette var hva  SV kunne få til i denne situasjonen, sa Lysbakken.

Landsstyret har 33 medlemmer.

NY OPPVASK FREDAG: Partileder Kristin Halvorsen i SV og nestleder Audun Lysbakken informerer pressen etter det ekstraordinære sentralstyremøtet i partiet i ettermiddag etter at regjeringen har valgt å sende 150 spesialsoldater til oppdrag i Afganistan. Foto: Morten Holm / SCANPIX
NY OPPVASK FREDAG: Partileder Kristin Halvorsen i SV og nestleder Audun Lysbakken informerer pressen etter det ekstraordinære sentralstyremøtet i partiet i ettermiddag etter at regjeringen har valgt å sende 150 spesialsoldater til oppdrag i Afganistan. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer