SMADRET: Deler av personbilen ligger igjen oppe på veien etter det svært kraftige sammenstøtet. Foto: VEGARD M. AAS / PRESSE 3.0
SMADRET: Deler av personbilen ligger igjen oppe på veien etter det svært kraftige sammenstøtet. Foto: VEGARD M. AAS / PRESSE 3.0Vis mer

Ingen fotoboks-spor etter dødsbil

Politiet tror at de to mennene som omkom etter ha fløyet 90 meter ved Lillestrøm er utenlandske statsborgere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til i dag døde to personer etter å ha fløyet 90 meter gjennom lufta og havnet i Nitelva, like ved utløpet av Rælingstunnelen ved Lillestrøm. 

Bilen har flydd overautovernet, en skråning og en gangvei nedenfor veien, og ble funnet av dykkere 15 meter fra land.

- De to personene er ikke identifiserte. Obduksjonen vil skje i morgen, sier Ola Magne Mæle, operasjonsleder i Romerike politidistrikt til Dagbladet. 

- Men vi vet at det er en utenlandsregistrert bil, og vi tror at det var utenlandske borgere i bilen, sier han videre. 

Ikke på fotoboksen Først passerte bilen landets travleste fotoboks, som har vært plassert nede i Rælingstunnelen siden 2008.

Politiet hadde en teori om at bilen ikke ville klart å komme opp i høy nok hastighet til å sveve ut i elva dersom bilen ikke kjørte over fartsgrensa nede i tunnelen. 

- Bilen er ikke registrert på fotoboksen. Det kan skyldes at den kjørte over sperregrensen på boksen eller under fartsgrensa. Vi har ikke registrert noen fart på bilen, sier Mæle.

Ifølge lensmann Trond Øren ved Fet og Rælingen lensmannskontor har det ikke vært noen vitner til ulykken. 

- Ut fra sporene på stedet tyder det på at bilen har truffet kantsteinene på rundkjøringen og deretter fløyet helt ned til elva. Det er ingen andre spor etter bilen enn noen busker som har blitt revet av i toppen, sier lensmannen til Romerikes Blad.

I RUNDKJØRING: Bilen har trolig kjørt rett gjennom rundkjøringen og truffet autovernet, før den havnet i elva. Foto: VEGARD M. AAS / 3.0
I RUNDKJØRING: Bilen har trolig kjørt rett gjennom rundkjøringen og truffet autovernet, før den havnet i elva. Foto: VEGARD M. AAS / 3.0 Vis mer