Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen fusjon mellom Gilde og Prior

Konkurransetilsynet stanser den planlagte fusjonen mellom Gilde og Prior.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er at det allerede er svak konkurranse i markedet for fjørfeprodukter. Tilsynet mener denne ville ha blitt ytterligere svekket ved en fusjon, og at dette ville ha ført til høyere kostnader og økte priser for forbrukerne – i tillegg til mindre press på aktørene til å utvikle nye og bedre produkter.

Anke

Gilde og Prior er svært forundret over Konkurransetilsynets avgjørelse.

Gilde mener Konkurransetilsynet forsøker å hindre en sammenslåing som vil ha vært til beste for forbrukerne, viktig for Norge, nødvendig for landbruket og i samsvar med konkurranseloven.

– Nå skal vedtaket studeres nærmere, men vi antar at beslutningen vil bli anket. Vi har stor tro på at et fusjonert Gilde og Prior er bra for forbrukerne samt viktig og riktig for det norske samfunn og landbruket, sier styrelederne Harald Mork i Gilde Norsk Kjøtt og Rune Haram i Prior Norge.

Tror Gilde vil bli fjørfeprodusent

Prior er den klart største aktøren i markedet for fjørfeprodukter. Den største konkurrenten har en markedsandel som er omtrent det halve av Priors.

Konkurransetilsynet mener det er sannsynlig at Gilde vil etablere seg i fjørfemarkedet dersom det ikke blir noen fusjon. Dermed blir Gilde en potensiell konkurrent til Prior.

Det er denne begrunnelsen som forundrer de to selskapene.

– Det er historisk, kulturelt og samvirkepolitisk urealistisk at Gilde skulle etablere seg som konkurrent til Prior i fjørfemarkedet, sier Harald Mork i Gilde Norsk Kjøtt.

Dersom Gilde og Prior påklager Konkurransetilsynets avgjørelse, er det regjeringen som kommer til å ta den endelige avgjørelsen. (ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling