Ingen gaver fra Rimi-Hagen

Etter å ha støttet norske politikere i en årrekke slutter nå Rimi-Hagen å gi penger. Han er lei mistenkeliggjøring og negativ omtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har pleid å gi litt penger til politikere og partier jeg har sympati for i valgkampen. Men i år orker jeg ikke. Så fort man gir et bidrag blir man hengt ut og beskyldt for å prøve å bestikke politikere. Det gidder jeg ikke lenger, sier Stein Erik Hagen til Dagbladet.

Prosjekter i utlandet

I går skrev Dagbladet om at Terje Søviknes (Frp) og Oslo Høyre hemmeligholder sponsorer i valgkampen.

Hagen har hele tida gitt åpne bidrag til politikere i valgkampen. I 2001 ga han 100000 kroner til Odd Einar Dørum og Kjell Magne Bondevik. Rimi-sjefen har også gitt hundretusener av kroner til Høyre, der han er medlem.

- Jeg er for åpenhet om dette, men min erfaring er at det bare blir mistenkeliggjort hver gang jeg gir noe. Med en gang er det noen som roper høyt om sammenblanding og at jeg prøver å kjøpe meg innflytelse. Derfor har jeg kommet til at det er like greit å droppe hele greia, sier Hagen.

- Hva skal du bruke pengene dine på da?

- Jeg vil heller støtte ulike prosjekter i utlandet, svarer Rimi-Hagen, som forteller at han ennå ikke har bestemt seg for hva slags prosjekter dette dreier seg om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer