- Ingen gift på kjøkkenet!

Sky Chef slår tilbake mot påstandene om giftig flymat: - Ingen passasjerer har blitt syke av maten. De ansatte som ble syke, jobber i administrasjonen, ikke på kjøkkenet, sier de.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver dag spiser 20 000 passasjerer flymat hos SAS. Til sammen lages 500 000 flymat-måltider i måneden. Men i dag skriver Aftonbladet at det er gift på kjøkkenet som lager maten og at alle de ansatte har blitt syke. I tillegg skal antallet klager fra passasjerer ha steget.

Selskapet som lager flymaten til SAS, er LSG Sky Chef, som er verdens største cateringsselskap.

Nå slår Sky Chef tilbake:

- Ingen passasjerer har blitt syke flymat. Det er feil, sier kommunikasjonssjef Søren Espersen i Sky Chef.

- De som har blitt syke, jobber i administrasjonen. Det dreier seg om 17 personer. Av dem er to fortsatt syke. Kjøkkenet ligger i et annet bygg. Påstandene er meget skadelige for oss, vi tar mathygiene svært alvorlig, sier han.

Sitter i bygget

Selskapet flyttet inn i lokalene for halvannet år siden. Kjøkkenet og administrasjonen ligger i forskjellige bygninger vegg i vegg. Det er dør direkte mellom bygningene.

I administrasjonsbygget er det påvist sopp på loftet. Soppen kan være årsaken til de ansattes sykdom, og bygget blir nå utbedret. Ifølge Aftonbladet er kjøkkenet evakuert. Men dette tilbakeviser Espersen:

- Det er ondsinnet og feil. Problemene har aldri påvirket kjøkkenet. Det er kontoret som er lukket. Kjøkkenet er helt adskilt fra kontoret, sier han.

Ansatte hevder i Aftonbladet at de har fått eksem, hodeverk og blødd neseblod. En ansatt fremlegger en egen rapport som helsefarlige substanser ble målt i luften. Innholdet i rapporten var ukjent for ledelsen i Sky Ways helt til de leste avisa:

- Det er første gang at vi hører om denne rapporten. Vi vil gjerne se på den, sier Espersen.

- Når bygget er utbedret, vil vi gjøre tester før vi begynner å bruke det igjen.

Sky Chef vurderer nå injuriesøksmål.

MORGENMAT: Flyfrokost er ikke å forakte. Men ikke alle passasjerer har tålt maten like godt.