Tragedien i Kvam

- Ingen gode nyheter

Politiet i Kvam kom torsdag med siste nytt om leteaksjonen etter de tre savnede i Kvam.

SØK: Innsatsleder Svein Valland Laupsa sier funnene av gjenstander styrker teorien om at de savnede befinner seg ved Tokagjelet. Video: Christian Fjermeros / Dagbladet TV. Reporter: Kaja Storrøsten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NORHEIMSUND/OSLO: Torsdag kveld holdt politiet i Kvam pressebrief om dagens leteaksjon etter de tre personene som har vært savnet siden søndag kveld.

Torsdag har det kommet store nedbørsmengder i søkeområdet, og det har derfor ikke vært mulig å gjennomføre nye søk i området nærmest der de tre forsøkte å krysse Tokagjelet, da alt gikk galt.

SAVNET: Kjell Arne Pedersen (64), Nils Johan Bårdsen (72), Ruth Wathne (68) og blandingshunden Leo er savnet etter båtulykken i Kvam. Foto: Privat Vis mer

Regnet førte torsdag til høy vannføring i tillegg til at det er et risikofylt område å jobbe i for redningsmannskapet. Det er også spådd dårlig vær for dagene som kommer.

- Vi har fortsatt søket etter de savnede i dag. Det er ingen gode nyheter. Vi har ikke gjort funn, sier innsatsleder Svein Valland Laupsa til Dagbladet før pressebriefen.

SPERRA AV: Her skulle de tre savnede personene og hunden ta båten over til andre siden. Torsdag sperret politiet av området. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPERRA AV: Her skulle de tre savnede personene og hunden ta båten over til andre siden. Torsdag sperret politiet av området. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Må utsette søk

Hovedteorien er at de savnede ligger i Tokagjelet, men søkemannskapene vil nå vente til vannføringen minker før de gjennomfører nye søk.

- Vi følger med på meldingene og venter på stopp i nedbøren. Det er fremdeles meldt regn, og vi trenger noen dag med oppholdsvær før vi kan gjøre nye søk, sier Laupsa.

Hypotesen om at de savnede befinner seg i Tokagjelet er styrket etter onsdagens funn av klær i dette området. Ressursbruken blir vurdert fortløpende, men antallet mannskaper som deltar i søket beskrives nå som betydelig mindre enn tidligere i uka.

RISIKO: Ove Haugen i Elveredningsgruppa i Røde Kors sier de fortsetter å søke etter de tre antatt omkomne i Kvam. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet TV. Reporter: Marthe S. Lien. Vis mer

Søkte på fjorden

Torsdag formiddag var Kvam brann og redning ute med båt på Motvatnet og gjennomførte nye søk. Dagbladet observerte at det ble kjørt langs vannkanten og søkt med undervannskikkert.

Mannskapene forteller at sikten er dårligere enn tidligere på grunn av sterkere strøm i området.

Torsdag startet de også med overflatesøk i Hardangerfjorden. På ettermiddagen var to ansatte i Kvam Brann og redningen søkte ute på fjorden i området omkring sentrum av Norheimsund.

SØK: Kvam brann og redning gjorde søk i Hardangerfjorden ved Norheimsund torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SØK: Kvam brann og redning gjorde søk i Hardangerfjorden ved Norheimsund torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Skulle ta seg over

Det var søndag kveld omkring klokka 21 at Nils Johan Bårdsen (72), Ruth Wathne (68) og Kjell Arne Pedersen (64) skulle ta seg over fjellvannet Langvotnevatnet fra ei hytte til en parkeringsplass.

De kom seg aldri over.

De fire neste døgnene har de drøye sju kilometerne med stryk og fossefall ned mot Movatnet i sentrum av Norheimsund blitt gjennomsøkt, men de tre er fremdeles ikke funnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer