Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen gratispassasjerer i Frp's regjeringslag

Frp-leder Siv Jensen går i rette med Christian Tybring-Gjedde.

AVVISER KRITIKK: - Alle som er med i regjeringsapparatet jobber hardt for å gjennomføre regjeringens politiske plattform. Her er jeg rett og slett uenig med Tybring-Gjedde. Dette er mennesker som jobber natt og dag for å ivareta regjeringens og Frp's interesser, sier Siv Jensen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
AVVISER KRITIKK: - Alle som er med i regjeringsapparatet jobber hardt for å gjennomføre regjeringens politiske plattform. Her er jeg rett og slett uenig med Tybring-Gjedde. Dette er mennesker som jobber natt og dag for å ivareta regjeringens og Frp's interesser, sier Siv Jensen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tybring-Gjedde kritiserer i Dagbladet i dag partifeller han mener har fått sentrale posisjoner i regjeringen uten å ha ytt nok for partiet.

- Jeg registrerer at han har synspunkter på dette, men vi har bare et visst antall posisjoner i regjering. Da må vi fylle de på best mulig måte, sier Frp-leder Siv Jensen i et svar på kritikken fra avtroppende leder Christian Tybring-Gjedde i Oslo Frp.

Han er irritert over at mens mange av partisliterne, som ham selv, ikke er tatt med, har flere av de som i Dagbladet tirsdag kalles gratispassasjerer, fått toppjobber i regjeringsapparatet.

- Jeg opplever en økende irritasjon over at en del Frp-ere har fått sentrale stillinger i regjeringsapparatet uten å ha gitt noe av sin fritid for partiet, sier Tybring-Gjedde, og fortsetter:

- Samtidig har de ikke unnlatt å kritisere oss som faktisk har lagt ned mye frivillig arbeid på å ha ubetalte verv i Fremskrittspartiet, sier han.

Jensen er uenig Kritikken rammer indirekte partileder Siv Jensen, som har plukket ut mannskapet som representerer Fremskrittspartiet i den blåblå regjeringen. Hun er helt uenig med Tybring-Gjedde.

- Alle som er med i regjeringsapparatet jobber hardt for å gjennomføre regjeringens politiske plattform. Her er jeg rett og slett uenig med Tybring-Gjedde. Dette er mennesker som jobber natt og dag for å ivareta regjeringens og Frps interesser, sier Jensen til NTB.

Tybring-Gjedde navngir ikke hvem han mener er såkalte gratispassasjerer.

Men utfallet kan ses i sammenheng med motsetningene som er kommer for dagen mellom Frp-veteranene som anser seg for å være representanter for grasrota, og de nestleder Per Sandberg før valget omtalte som «blankpolerte biljardkuler».

Konflikten i Frp kom for alvor fram i lyset da Sandberg avslo tilbud om å bli statsråd, varslet sin avgang som nestleder og skrev bok om de interne rivningene i partiet.

Kopierer Sandberg Sandberg og Tybring-Gjedde regnes for å tilhøre samme fløy i partiet, fløyen der de som er i stand til å snakke fra levra og kalle en spade for en spade, er med.

Begge har i løpet av kort tid etter at Frp dannet regjering med Høyre, trukket seg fra sine toppverv i partiorganisasjonen og sier de vil konsentrere sitt politiske virke om jobben i Stortinget.

Trass likhetene i både retorikk og handling, mener Jensen det ikke er noen sammenheng.

- Nei, jeg setter ikke disse to tilfellene i sammenheng med hverandre. Både Sandberg og Tybring-Gjedde har i lang tid jobbet hardt for partiet i svært krevende posisjoner, sier Jensen som en forklaring på at de ønsker litt lettere arbeidsbelastning framover.

Formidabel innsats Tybring-Gjedde vektla hvor tøft det har vært å ha vervet som leder av Oslo Frp, da han mandag varslet sin avgang. Han blir sittende til fylkesårsmøtet 15. februar. Da er det på tide at noen andre «tar over stafettpinnen og kjører løpet videre», ifølge Tybring-Gjedde.

- Han har gjort en formidabel innsats for partiet. Jeg respekterer den beslutningen han har tatt, sier Jensen.

Christian Tybring-Gjedde har siden 2010 vært fylkesleder i Oslo Frp. Han har sittet på Stortinget siden 2005 og er medlem av utenriks- og forsvarskomiteen.

(NTB)

OPPGJØR: - Jeg opplever en økende irritasjon over at en del Frp-ere har fått sentrale stillinger i regjeringsapparatet uten å ha gitt noe av sin fritid for partiet, sier Tybring-Gjedde til Dagbladet i dag. Nå får han svar fra partileder Siv Jensen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
OPPGJØR: - Jeg opplever en økende irritasjon over at en del Frp-ere har fått sentrale stillinger i regjeringsapparatet uten å ha gitt noe av sin fritid for partiet, sier Tybring-Gjedde til Dagbladet i dag. Nå får han svar fra partileder Siv Jensen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media