Ingen Grenser-Bjarte (45) reagerer på Hagen-epost om «døvblinde i andre partier»: - Føltes som et slag i magen

Carl I. Hagen fornærmet ikke bare innvandrere med sin epost i går. 

SLAG I MAGEN: Ingen Grenser-deltaker Bjarne Bø-Sande reagerer på Carl I. Hagens nedsettende bruk av ordet «døvblinde». Nå har han fått beklagelse fra Frp-nestoren Foto: Privat
SLAG I MAGEN: Ingen Grenser-deltaker Bjarne Bø-Sande reagerer på Carl I. Hagens nedsettende bruk av ordet «døvblinde». Nå har han fått beklagelse fra Frp-nestoren Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Frp-nestor Carl I Hagen fikk i går kritikk etter å ha replisert på en epost hvor innvandrere ble omtalt som okkupanter til halve Stortinget og halve regjeringen.

Det er imidlertid ikke bare ordlyden om innvandrere som skaper reaksjoner. I eposten skriver Hagen nemlig at han har advart om innvandring siden 1979, og at «de døvblinde i andre partier har skylda!» for innvandringen til Norge.

Den nedsettende bruken av ordet «døvblinde» har skapt reaksjoner blant døvblinde i Norge.

- Det føltes som et tungt slag i magen, sier døvblinde Bjarte Bø-Sande til Dagbladet.

Han er Ap-politiker i Randaberg, og kjent som tidligere deltaker i TV-serien Ingen Grenser. Da han fikk nyss i Hagens ordbruk, sendte han Frp-nestoren en epost hvor han tok avstand fra uttalelsen.

«Jeg skriver denne eposten for å vise min reaksjon på den måten du fremstiller døvblinde som udugelige mennesker. Et modent menneske med vanlig folkeskikk ville ikke gjort det.», skrev han i eposten, som ble sendt med kopi til Dagbladets journalist i formiddag.

- Jeg har sett meg lei av slike ord knyttet mot funksjonsnedsatte blir brukt i en negativ ordlyd, og det var på sin plass å reagere en slik bruk av ordet. Han omtalte døvblinde slik at folk får den oppfatning av at døvblinde er udugelige mennesker. Slik er det ikke i virkeligheten. Mange funksjonsnedsatte inkludert døvblinde er ressurssterke mennesker, skriver han i en epost til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer