Ingen grenser for Israel

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det israelske sikkerhetskabinettet har vedtatt å fjerne Yassir Arafat. Den konservative israelske avisa The Jerusalem Post skriver på lederplass at Arafat må drepes. Dette er sjokkerende meldinger fra et land som vil være med blant verdens demokratier.
  • Israel ser Arafat som en bremsekloss i fredsforhandlingene. Det er han nok, men israelerne er ikke noen mindre bremsekloss. Ved å eliminere Arafat vil statsminister Ariel Sharon slippe bremsen og gi full gass mot full krig.
  • Det israelske sikkerhetskabinettet består av 11 regjeringsmedlemmer. I vedtaket torsdag ble det sagt at Yassir Arafat er en hindring for forsoning, og at Israel vil «fjerne denne hindringen». Når og hvordan, vil bli avgjort seinere.
  • Det er ikke første gangen Israel truer med å utvise Arafat fra de palestinske selvstyreområdene. Internasjonal kritikk er blitt møtt med at Arafat ikke er noen vanlig folkevalgt president, men innsatt på «arabisk vis». Faktum er at Arafat ble valgt til palestinernes leder under et internasjonalt godkjent valg med utenlandske valgobservatører til stede.
  • Stemningen både blant israelere og palestinere blir mer og mer betent, og hatet øker. I en meningsmåling i den israelske avisa Yedioth Ahronoth sier 37 prosent av de spurte at de ønsker Arafat drept. 23 prosent går inn for å utvise ham.
  • - En utvisning av Arafat er et minimum. Vi må heller ikke utelukke muligheten av å få ham likvidert, sier Israels forsvarsminister Shaul Mofaz til Yedioth Ahronoth. Flere regjeringsmedlemmer skal være av samme oppfatning. Det er skremmende at politiske ledere forfekter et slikt primitivt syn på lov og rett. Når Jerusalem Post oppfordrer til drap, bør det få konsekvenser for avisas deltakelse i internasjonalt pressesamarbeid.
  • «Når det avgjørende øyeblikket kommer, er det ikke noe poeng i å stanse på halvveien,» skriver Jerusalem Post, som mener at Israel uansett vil bli fordømt. Det internasjonale samfunn fordømmer Israels vedtak, og som så ofte før svarer Israel at verden bryr seg mer om en terrorist enn om Israels kvinner og barn. Det er en av forvrengningene som bidrar til tragedien.