Ingen grep inn da tenåringsgjeng mobbet jente med Downs syndrom på trikken. Så fikk Sandra (19) nok

- Jeg følte meg tvunget til å gripe inn.

GREPET MANGE: Sandra Halléns Facebook-innlegg med det svært viktige budskapet har nådd mange i Sverige. Hallén er stolt over hva hun gjorde. Foto: Privat, skjermdump: Facebook
GREPET MANGE: Sandra Halléns Facebook-innlegg med det svært viktige budskapet har nådd mange i Sverige. Hallén er stolt over hva hun gjorde. Foto: Privat, skjermdump: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Jeg kan ikke skjønne at det jeg nettopp opplevde skjedde ... på ordentlig!!! Jeg er så inne HEL**** forbanna.»

Slik åpner svenske Sandra Christina Hallén et Facebook-innlegg hun skrev i går ettermiddag, som siden har fått over 120 000 «likes» og over 27 000 delinger.

Der forteller hun om fire tenåringsjenter som mobbet en jevnaldrende jente med downs syndrom på trikken.

Ingen grep inn — Jeg hoppet på trikken, og satte meg litt bak. Jeg ser jenta med Downs syndrom, som ble mobba av en jentegjeng av tenåringer jevnaldrende med henne. De ba henne gå av trikken og skrek ting som at hun var ekkel, stygg og at hun siklet. Jeg håpet at noen skulle reagere.

— Jeg er selv veldig redd for å involvere meg — men når ingen andre gjorde noe — så grep jeg inn selv, sier Hallén til Dagbladet.

Da Hallén ville hjelpe jenta som ble utsatt for hetsen på trikken, fikk hun også høre det fra jentegjengen.

— Jeg satte meg ved siden av jenta og spurte de andre hva de drev med. De mente det ikke var mitt problem, men jeg blandet meg når de krenket jenta. Deretter prøvde de seg på meg og sa jeg var ekkel, ginger og unkrocker. Deretter kom en annen jente til meg og ba jentene gå av trikken. Da gjorde de det, sier Hallén.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer