- Ingen grove lovbrudd hos Ryanair

Luftfartstilsynet har ingen innsigelser mot selskapets arbeidsmiljø og sikkerhet for de ansatte.

INGEN BRUDD: Luftfartstilsynet fant ingen grove brudd på arbeidsmiljøloven under inspeksjonen hos Ryanair på Moss lufthavn Rygge, men ber selskapet gi noen flere opplysninger.
  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
INGEN BRUDD: Luftfartstilsynet fant ingen grove brudd på arbeidsmiljøloven under inspeksjonen hos Ryanair på Moss lufthavn Rygge, men ber selskapet gi noen flere opplysninger. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luftfartstilsynet fant ingen grove brudd på arbeidsmiljøloven under inspeksjonen hos Ryanair på Moss lufthavn Rygge, men ber selskapet gi noen flere opplysninger.

Tilsynsrapporten, som ble laget etter en inspeksjon på Ryanairs norske base på Rygge i begynnelsen av juni i år, blir lagt fram tirsdag, skriver Aftenposten.

- Vi har bedt selskapet presisere noen punkter rundt de ansattes arbeidstid og fritid, og hvis dette bringes i orden, har vi ingen innsigelser på den måten Ryanair opptrer på i Norge når det gjelder arbeidsmiljø og sikkerhet for de ansatte, sier seniorkommunikasjonsrådgiver Bjørn Erlandsen i Luftfartstilsynet til avisa.

Kontrakter Luftfartstilsynet krever at Ryanair retter sine ansettelseskontrakter slik at de kommer i samsvar med den norske arbeidsmiljøloven når det gjelder å fastslå den daglige og ukentlige arbeidstiden. Lengden på de ansattes pauser må også inn i disse bestemmelsene.

Ryanair får en frist til 1. november 2013 til å rette opp nevnte forhold, og Luftfartstilsynet skriver i et brev til Ryanair at selskapet ikke risikerer noen former for inngrep dersom spørsmålene rundt arbeidstiden blir spesifisert.

Voldsom kritikk Tilsynet kom etter at det irske lavprisselskapet hadde vært i hardt vær og fått voldsom kritikk for arbeids- og lønnsforholdene til sine ansatte. Lønnsforholdene skal ikke ha vært en del av den aktuelle inspeksjonen.

Ingen av de ansatte, verken piloter eller kabinansatte har opplevd å bli tvangsflyttet til en annen base mot sin vilje. De som jobber på Rygge, har valgt å jobbe der, går det fram av rapporten.

(NTB)