- Ingen grunn til å frykte spredning i Norge

Erna Solberg (H) mener det norske helsevesenet er godt rustet for å ta imot den ebolasmittede kvinnen.

GODT RUSTET. Statsminister Erna Solberg sier det norske helsevesenet er godt rustet til å at imot den ebolasmittedede kvinnen fra Leger uten grenser, og mener det ikke er grunn til bekymring for spredning. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
GODT RUSTET. Statsminister Erna Solberg sier det norske helsevesenet er godt rustet til å at imot den ebolasmittedede kvinnen fra Leger uten grenser, og mener det ikke er grunn til bekymring for spredning. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg mener det ikke er grunn til bekymring for spredning i Norge. Det er noe sykehuset har trent på. Det er noe vi har planlagt for at kan komme til å skje, og smitten vil kontinuerlig bli holdt i isolat, sier Solberg til NTB.

Forferdelig situasjon - Situasjonen må være forferdelig for kvinnen og hennes pårørende, men helsevesenet i Norge har de beste forutsetninger for å gi henne en optimal behandling, mener statsministeren.

Hun berømmer samtidig hjelpearbeiderne som har satt eget liv og helse på spill for å bistå i kampen mot viruset.

Flott at de vil reise - Jeg mener det er flott at så mange har villet reise. Og da skal de også vite at vi stiller opp hvis noe skjer, sier Solberg.

- Vi skal være glade for at vi har helsepersonell som er villig til å reise ut i slike situasjoner. De er ikke bare til hjelp for Vest-Afrika, de er også en hjelp for oss ved at de bidrar til å holde epidemien nede, sier hun.

Global bevegelse Alternativet hadde vært en langt mer ukontrollert spredning av viruset, mener statsministeren.

- Det er så mye global bevegelse at det ville ha blomstret opp mye mer ubeskyttet hvis verdenssamfunnet ikke satte inn en innsats for å stanse det i Vest-Afrika, sier Solberg. (NTB)