Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen grunn til å stoppe handelen

Oslo Børs ser ingen grunn til å stoppe handelen med Kværner-aksjen i dag. - Aksjonærene må få mulighet til å komme ut og inn av aksjen, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I går fikk vi presentert en skisse til løsning og mener at det var informasjonspliktige forhold. I dag har ikke Kværner noen ferdig skisse, selv om de er optimister og har tro på en løsning. Da mener vi at situasjonen for markedets del er satt tilbake til fredag. Aksjonærene må ha mulighet til å komme ut og inn av aksjen, sier Olsen.

Børsen er i løpende kontakt med Kværners styre og vurderer handelen fortløpende. Det betyr i praksis at handelen kan bli stoppet i det øyeblikket Kværner kommer med ny informasjon til Børsen.

Selv har Kværner antatt at situasjonen er mer avklart tidlig på ettermiddagen i dag. Men aksjonærer som spekulerer i Kværner i dag, risikerer at handelen blir stengt og at de ikke for solgt aksjene sine igjen.

- Kværner selv antyder informasjon om to-tre timer. Skulle det gå en del tid utover det, er det naturlig at vi kontakter Kværner, sier Olsen.

Hele Norges coronakart