Carl I. Hagen (Frp) om Donald Trump:

- Ingen grunn til å være forbauset

Hagen støtter mange av Trumps presidentordre, og stiller seg undrende til de som nå er overrasket over den dramatiske starten på Trumps presidentskap.

ROSER TRUMP: Mens flere andre norske politikere er kritiske til president Trumps innreiseforbud, er Frp-politiker Carl I. Hagen av en litt annen oppfatning. Video: Ingrid Cogorno / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Han har gjort mer enn noen annen president jeg har opplevd, sier Carl I. Hagen (Frp) om Trump sin start på oppholdet i det ovale kontor.

Som amerikansk president har Donald Trump virkelig få satt sitt preg på det politiske bildet i både USA og resten av verden, og har signert en rekke kontroversielle presidentordrer.

Kun timer etter innsettelsesseremonien tok han første skritt mot å fjerne Obamacare, før han fortsatte med å gi klarsignal til byggingen av den omstridte muren mot Mexico; en mur som ifølge Washington Post kan få en prislapp på over 200 milliarder kroner.

Det hele toppet seg når han fredag 27. januar signerte en presidentordre om at det ikke skulle skrives ut nye visum til personer fra Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen. Samtlige av disse landene er dominert av muslimer, og flere mener dette er Trumps modererte versjon av muslimforbudet han lanserte under valgkampen.

Innreiseforbudet har siden blitt stoppet av en føderal dommer i USA.

- Setter amerikanerne i høysetet

- Starten på hans presidentskap har vært veldig dramatisk. Han gjennomfører jo flere av løftene han ga i valgkampen, og det synes jeg virker lovende, sier Hagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer