IKKE BEKYMRET:  Høyres Anders B. Werp er ikke bekymret. - Politiet har fått over en milliard kroner hvert eneste år siden vi overtok.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
IKKE BEKYMRET: Høyres Anders B. Werp er ikke bekymret. - Politiet har fått over en milliard kroner hvert eneste år siden vi overtok. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

- Ingen grunn til å være utålmodig

Anders Werp og Høyre mener politireformen er på skinner, og at det ikke er grunn for Hadia Tajik å være bekymret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helga fortalte Hadia Tajik, nestleder i Arbeiderpartiet og leder av Stortingets justiskomité, til Dagbladet at hun hadde mottatt flere bekymringsmeldinger om innføringen av politireformen.

Høyres Anders B. Werp, som er nestleder i Stortingets justiskomité, er derimot ikke bekymret.

- Forventninger - Vi har store forventninger til politireformen, som Arbeiderpartiet sammen med et betydelig flertall på Stortinget vedtok, sier Werp.

Han har ikke registrert eller mottatt bekymringsmeldinger vedrørende innføringen av reformen.

- Dette er historiens største omorganisering av politiet. Bare fem måneder etter at reformen trådte i kraft, er det for tidlig å si noe om virkningen. Vi må forvente at en stor omlegging vil ta tid, og det bør ikke plantes for mange bekymringer tidlig i prosessen. Det kan gå utover iverksettelsen og gjennomføringen av politireformen, sier Hans B. Werp til Dagbladet.

- Frihet Høyres justispolitiske talsmann er klar på at han har tillit til politiet.

- Vi gir nå politiet faglig integritet og frihet. Nå skal politiet få rom til å gjennomføre denne historiske omorganiseringen. Det er en enorm oppgave som er krevende. Jeg forventer at politiet samtidig leverer ubeskåret trygghet under prosessen. Mens politiet organiserer seg skal de behandle og forebygge kriminalitet, sier Werp.

- Har politiet økonomi til å innføre denne reformen?

- Politiet har siden vi overtok regjeringsapparatet fått vel en milliard kroner mer hvert eneste år. Politiet har fått ressurser til å gjennomføre omorganiseringen.

-  Betyr det at du ikke er bekymret?

- Vi har mottatt positive tilbakemeldinger, også når det gjelder kompetanseheving i distriktene, sier Werp, som er tydelig på at han ikke er bekymret.

BEKYMRET:  Hadia Tajik er bekymret for innføringen av politireformen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BEKYMRET: Hadia Tajik er bekymret for innføringen av politireformen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer